Kisgyerek

Közel félmillióan követik a TikTokon az autista kisfiút

"Kis Einstein" néven van fent a közösségi oldalon, a név arra utal, hogy különleges képességei vannak. Még csak 5 éves, de közel félmillióan követik mindennapjait.
2022. Május 11.
Sebastian családja körében (fotó: ABC News)

Sebastian Esposito egy ötéves a autista kisfiú, szülei megmutatják a közösségi oldalon, hogy milyen különleges képességei vannak. Az ABC cikke szerint Esposito fejből tudja például a periódusos rendszert és az összes betűtípust – írja a 24.hu.

A szülei, Amanda és Ryan Esposito célja nem csak az, hogy megmutassák fiuk képességeit, fel akarja hívni a figyelmet az autizmusra. Sebastian három éves volt, amikor diagnosztizálták nála az autizmust, a kisfiúnak emellett hiperlexiája is van, ami azt jelenti, hogy a korához képest fejlettebb olvasási és írástudása van. Már kétévesen 200 szót ismert, ma már 10 nyelven tud írni. Ismeri az összes ország zászlaját.

A kisfiú videóit átlagosan 20 milliószor nézik meg. Erről az édesapja úgy nyilatkozott, hogy “Fogalmunk sem volt, hogy ez így be fog robbanni.” Hangsúlyozta, hogy a fiuk mindent magától csinál, semmire sem kötelezik.

Apja elmondta, hogy a videókkal az autizmusra kívánják felhívni a figyelmet és meg szeretnék mutatni a többi autizmusssal vagy hiperlexiával élő gyereknek, hogy nincsenek egyedül.

@litttle.einstein 5 year old writing fonts with chalk.#autismawareness #hyperlexia #chalkart #fonts ♬ original sound – Sebastian

Forrás: 24.hu