Kisgyerek

Lányuk keresztelőjével is megtörte a hagyományokat Harry herceg és Meghan

Megtartotta Harry herceg és Meghan Markle a kislányuk, Lilibet keresztelőjét, ám ebben is eltértek a brit királyi család hagyományaitól.
2023. Március 20.
Harry herceg és felesége
A brit királyi családot otthagyó pár szembement a hagyományokkal (Fotó: Getty Images)

Több szempontból is megtörték a királyi hagyományokat Harry herceg és felesége Meghan Markle. A pár – akik több mint 2 éve bejelentették, hogy elhagyják a királyi családot és anyagilag is függetlenednek a Buckingham palotától – most lányuk, Lilibet Diana keresztelőjével verte ki a biztosítékot.

A Hello Magazin cikke szerint a kislányt március 3-án keresztelték meg, Anglia helyett Kaliforniában és egy helyi pap, John Taylor tiszteletes, Los Angeles érseke tartotta Lilibetet a keresztvíz alá. A hely és az alkalom némileg eltért Lilibet bátyja, Archie 2019-es keresztelőjétől, amit a windsori kastély Szent György-kápolnájában tartottak és az egész királyi család jelen volt.

 

 

Újsághírek szerint, mindössze 20-30 vendég volt jelen a kaliforniai keresztelőn, köztük Meghan édesanyja, Doria Ragland és Lilibet keresztapja, Tyler Perry is. A királyi család többi tagjának semmi jele nem volt. Harry nehezményezte, hogy sem apja, sem testvére és annak családja nem ment el, ugyanakkor az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az adófizetőknek rengeteg pénzbe került volna egy ilyen utazás, elég csak a biztonsági intézkedéseket nézni. 

Más királyi hagyományt is felrúgtak Harryék, ugyanis, míg fiukat két hónapos korában keresztelték, idén márciusban Lilibet már a 21. hónapját tapossa. A királyi család hagyománya, hogy nagyon fiatalon, általában hat hónaposnál fiatalabb korban keresztelik meg gyermekeiket. A walesi herceg és hercegnő a nagyszájú György herceget három hónapos korában, Sarolta hercegnőt két hónaposan, míg Lajost szintén három hónapos korában keresztelték meg.

A People szerint Lilibet keresztelőjén a vendégek étkezéssel és nagy tánccal töltötték a délutánt, ami sokkal kötetlenebbnek tűnik, mint egy hagyományos királyi alkalom. A kislánynak egyébként már a szülinapi tortája sem volt hétköznapi tavaly tavasszal!