Kisgyerek

Minden ötödik óvodásnak van saját okostelefonja

Egyre korábban kezdenek el okoseszközöket használni a gyerekek. Az alsós gyerekek közül minden ötödik már óvodás korában kapott okostelefont, míg a felsősöknél ez az arány még csak 4 százalék.
2019. December 05.
Minden ötödik óvodásnak van saját okostelefonja (fotó: iStock)

Az eMag és a GKI Digital közös felmérése alapján az óvodások 40 százaléka naponta több mint egy órát internetezik, az általános iskola alsó osztályaiban ez az arány 66 százalék. A legtöbbet a középiskolások neteznek, náluk 91 százalék tölt el naponta több mint egy órát a neten, 9 százalékuk pedig több mint napi 5 órát – írja a 24.hu.

A megkérdezett felső tagozatos gyerekek szüleinek 61 százaléka szerint az okoseszközök legfőbb előnye, hogy olyan információk érhetők el velük, amelyek korábban nehezen voltak hozzáférhetők. Fejleszthetik a gyerekeket, például az idegen nyelvű mesék hozzájárulhatnak a nyelvtanuláshoz.

Manapság egyre olcsóbban szerezhetünk be egyre okosabb készülékeket, így segítve gyermekeinket a tanulásban, fejlődésben, a modern világhoz történő alkalmazkodásban. Az eszközök hasznossága megkérdőjelezhetetlen, miközben egyre több mindenki számára válnak elérhetővé, hiszen akár online is megrendelhetjük otthonunkba”- mondta az eMAG Magyarország szakértője, Szták András.

A kütyük veszélyeiről sem szabad megfeledkezni. A szülők harmada már találkozott valamilyen zaklatással, ötödük pedig nem tudja, hogy érte-e gyermekét zaklatás.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 24.hu