Kisgyerek

Késett az asszisztens, nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az orvos

A váci kórház gyerekosztályán kapott végül ellátást a kisgyerek.
2024. Március 19.
(A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

Pest megyében február 1-től mindössze három házi gyermekorvosi ügyelet működik, az egyik a váci kórházban. Március 15-én reggel oda vittek be szülei egy kétéves, fulladó gyereket. Az gyermek édesapja azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy amikor reggel 8-kor megérkeztek, az orvos már ott volt a rendelőben, az asszisztens azonban még nem, és a szülő szerint az orvos azért nem kezdte el a rendelést időben, mert egyedül nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe.
Elmondása szerint a mentőszolgálattól pedig 45 percen keresztül hiába próbáltak telefonon segítséget kérni.
„Végül a doktornő megvizsgálta a gyerekünket, de onnan továbblépni nem tudott, vényköteles gyógyszert nem tudott felírni, a rendszerbe se lépett be, papíralapon rögzítette, hogy mi volt” – mondta el a híradónak az apa. Az orvos ezután a váci kórház gyermekosztályára telefonált, ahol soron kívül ellátták a kisfiút.

Az eset kapcsán a Híradó megkereste a mentőszolgálatot, akik kérdésükre azt írták, hogy az aznapi nővér „elnézte a beosztását, késett, így 9 órára ért be”, és hozzátették, hogy a számítógépes rendszerbe az ügyeletes orvos „magától is képes belépni, nem szükséges hozzá asszisztencia”.