Kisgyerek

Öregítős app segített megtalálni egy 18 éve eltűnt gyereket

Szinte mindenkit meghódítottak azok az applikációk, melyek segítségével "megnézhetjük", milyenek leszünk néhány tíz év múlva. A technológiát a jó ügy szolgálatába is lehet állítani, például egy eltűnt gyereket így találtak meg.
2019. Július 27.
Az öregítős appot jó célokra is fel lehet használni

Egy 18 éve eltűnt kínai gyereket a FaceApphoz hasonló technológia segítségével találtak meg. A Tencent nevű cég által kifejlesztett, mesterséges intelligencián alapuló programot felhasználva a rendőrség egy régi képről rendkívül pontosan képes volt “megjósolni”, hogyan nézhet ki a 2001-ben eltűnt kisfiú, Yu Weifeng.

A dél-kínai Guangdong tartomány rendőrei a mesterséges portrét arcfelismerő szoftverrel kombinálták, így sikerült kiszűrniük azt a diákot, akiről a legvalószínűbbnek tartották, hogy az eltűnt kisgyerek. A program közel két hónapot töltött azzal, hogy “megtalálja” az egyezést.

A 21 éves fiútól DNS-mintát vettek, ez alapján pedig sikerült bizonyítani, hogy valóban ő az eltűnt gyerek.

Yu Weifeng szülei soha nem adták fel a reményt, hogy egyszer megtalálják a gyermeküket, számos városban kerestették őt, és komoly pénzjutalmat is felajánlottak a nyomravezetőnek.

Öregítős app segített megtalálni egy 18 éve eltűnt gyereket

18 év után találkozott újra az eltűnt fiú a szüleivel

A fiú apja, Yu Xingquan a találkozásukat követő sajtótájékoztatón köszönetet mondott azoknak is, akik örökbefogadták a gyereket és 18 éven keresztül sajátjukként nevelték. “Mostantól a fiam nevelőapja olyan lesz a számomra, mintha a testvérem lenne” – mondta.

(Forrás: ladbible.com)

Ez is érdekelhet: