Gyerek

Meg fogsz lepődni, Bill Gates gyerekei mennyit kütyüznek

Miközben a legtöbb szülő életében eljön a pillanat, amikor a gyerek kütyüt követel, és ezzel az egyik központi kérdés lesz, engedjük-e vagy sem, addig a Microsoft atyjának gyermekei meglepő mennyiségű időt töltenek nyomkodással.
2018. Február 09.
Azt hiszed Bill Gates gyerekei használnak kütyüket?

Azt gondolnánk, hogy azok, akik bármilyen szinten is részt vettek a digitális forradalomban elkötelezett hívei a különféle kütyüknek és gyerekeik bármit és bármilyen életkorban megkapnak. Pont az ellenkezője van. Bill Gates és más tech óriások gyerekei nem sokszor jutnak táblagép vagy telefon közelébe. 

Bill Gates, aki gyakorló apuka – három lánya van – komoly szabályokat fektetett le a gyerekei internetezési és kütyühasználati szokásairól. A Microsoft alapítója egy interjúban arról mesélt, hogy náluk bizony 14 éves korukig a gyerekek még telefont sem kapnak. Azt is elmondta, hogy a gyerekeik persze panaszkodtak, hogy rajtuk kívül már mindenkinek van mobilja, de ők a feleségével nem hallgatták meg a panaszaikat – írja a divany.hu.

Amikor pedig már kapnak mobilt, csak bizonyos időszakokban használhatják és pl. az ebédlőasztalnál nem lehet nyomogatni a kütyüket. Nem Bill Gates-re jellemző ez a fajta nevelésfelfogás, Steve Jobs sem engedte a gyerekeinek, hogy iPadet használjanak.

Sean Parker, aki korábban a Facebook vezetője volt azt mondta, hogy a kütyüzés megváltoztatja a társadalommal és másokkal lévő kapcsolatod.

A témával foglalkozó kutatások sorra mondják ki, hogy nem tesz jót a gyerekek fejlődésének a kütyühasználat és a Facebookozás. Az Apple két nagy részvényese nyílt levelet is tett közzé arról, hogy itt lenne az ideje, hogy például az Apple is felhívja a szülők figyelmét a megfelelő használatra.

A Huawei pont most hozott nyilvánosságra egy kutatást, amely szerint a magyarok 29 százaléka elismeri, hogy telefonfüggő. A 29 százalék annak fényében igazán érdekes, hogy az emberek több mint fele a vécére is az okoskütyüjével megy, 45 százalékuk pedig ébredés után elsőként a telefonja után nyúl. Közel kétharmaduk pedig lefekvés előtt is a mobilját nyomkodja.

A megkérdezettek 42 százaléka úgy érzi, hogy túl sok időt tölt az okostelefonjával.

Kapcsolódó cikkeink okostelefon témában:

Forrás: divany.hu