Kisgyerek

Ragasztgassunk

A szalvétatechnika egyszerűbb változata már kicsiknek is jó szórakozást kínál, fejleszti az összpontosító képességet, színérzéket.
2008. Január 23.

Gyűjtsük össze a megmaradt karácsonyi csomagolópapírokat, színes szalvétákat. Keressünk közöttük kedves motívumokat. Vágja vagy tépje ki a kisgyerek, majd ragassza fel őket ragasztóstifttel fehér papírtányérra, azután fújjuk le ragasztólakkal. Így akár egész babakészletet is varázsolhat a babauzsonnához.

Ecsettel vigyünk fel ragasztólakkot fehér műanyag tányérra, és erre tegyük rá a színes papírdarabokat vagy szalvétát, majd ismét kenjük át a ragasztólakkal. Száradás után a babaszoba dísze lehet.

Keressen kisgyerekünk egyforma ábrákat, motívumokat a papírokból. Vágja vagy tépje ki őket, ragasztóstifttel rögzítse nagyjából 6 x 6 centis kartonokra, végül kenjük át egy réteg ragasztólakkal. A saját készítésű memóriajáték még sokáig a karácsonyra emlékeztet.

Ragasztgassunk!

Téglalap alakú papírtálcára ragasszon fel kisgyerekünk egy nagyobb darab kitépdesett motívumot úgy, hogy a tálca széle keretet képezzen, majd kenjük vagy fújjuk át ragasztólakkal. Kössünk bele kis zsinórt a felakasztáshoz: kész is a kép a szobafalra vagy az ajándék a nagyinak.

Még több játékötlet:

Forrás: Kismama magazin