Kisgyerek

Sellő mantrával biztatja kis tanítványait az úszásoktató

Ezzel segít leküzdeni a félelmeiket.
2023. Június 12.
Medenceparton kislány
Kép: TikTok pillanatkép / GMA

Az úszás megtanulása nem minden gyereknek egyszerű és örömteli feladat, vannak, akik kicsit félnek a víztől vagy attól, hogy beletegyék a fejüket. Egy floridai úszásoktató kifejlesztett egy módszert arra, hogy segítsen kis tanítványainak önbizalmat szerezni, megtanítva nekik az általa sellő mantrának nevezett módszert.

– Sokan hiszik azt, hogy a kisgyerekek nem tudnak megtanulni úszni, de én ezzel nem értek egyet. A legkisebbeknek önbizalmat próbálok erősíteni, hogy igenis képesek rá. Ez a sellő mantra lényege, elismételjük együtt, hogy „Nagy vagyok. Bátor vagyok. Gyönyörű vagyok”– mesélte Tyler Reed úszásoktató a Good Morning America-nak.

Reed módszeréről készült videóját feltöltötte a TikTok-ra, ahol óriási sikert aratott. Lehetséges, hogy vannak, akiknek szokatlan ez az ön szuggesztív módszer, de az úszásoktató éppen a lényeget ragadja meg vele: amikor egy kisgyerek tart valamitől, akkor a legfontosabb, hogy azt érezze, bízunk benne és képesnek tartjuk őt bármire.

Sok hozzászóló kiemeli, hogy a vízbiztonság nagyon fontos kérdés, ezért a vízhez szoktatást nem lehet elég korán elkezdeni. Ezen a véleményen van az úszásoktató is. – Nagyon fontos, hogy már a picik is járjanak úszásoktatásra – mondta Reed. – Az az igazság, hogy ha sokáig használnak a gyerekek vízben segédeszközöket, akkor hamis képük alakulhat ki az úszásról. Azt javasolja a szülőknek, hogy inkább ők „lebegtessék” a vízben a kicsiket amikor csak lehet, ahelyett, hogy állandóan úszógumit, karúszót viselnének, mert ezek az eszközök hamis biztonságérzetet adnak a gyerekeknek.

forrás: GMA