Kisgyerek

Ilyen színű fürdőruhát jobb nem adni a gyerekre egy úszásoktató szerint

Egy úszásoktató édesanya videóban hívta figyelmet arra, milyen fürdőruhaszínt jobb inkább kerülni.
2023. Április 20.
strandolás
(Kép forrása: Getty Images)

Már nincs messze a nyár és a strandolós időszak, és az üzletekben valószínűleg hamarosan megtaláljuk már a fürdőruhákat is. Ha a gyereknek újat szeretnél vásárolni ebből a ruhadarabból, akkor érdemes lehet a színe tekintetében is körültekintőnek lenni.

A Floridában élő, kétgyermekes Nikki Scarnati, aki úszásoktatóként dolgozik, nemrégiben osztott meg egy videót arról, hogy miért nem a kék színű fürdőruha a legjobb választás a gyerekeknek. A videóban az úszásoktató kislánya mutatja be, hogy mennyire nehezen lehet észrevenni a víz alatt, ha világoskék fürdőruhában van, árnyékban, és napfényben is.

„Nézd, milyen nehéz észrevenni a víz alatt – és ez most nyugodt víz. Nincs itt egy csomó gyerek, aki játszik, fröcsköl és jól érzi magát. Még a napfényben is nagyon nehéz észrevenni ebben a fürdőruhában, mert ugyanolyan a színe, mint a környezetének. Szóval ne vegyetek kék fürdőruhát” – hívja fel rá a figyelmet a videóban.

@springhill.isr Just dont do it! Why think about which bathing suits for the splash pad? Just buy bright ones!! ☀️☀️ #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #springhillisd ♬ original sound - Spring Hill ISR Nikki Scarnati

 

Scarnati elmondta, hogy ő ezt a tippet még édesanyjától tanulta el, de oktatóként rájött, hogy nem olyan széles körben ismert, mint gondolta. A Good Morning America-nak nyilatkozó Adam Katchmarchi, az amerikai Nemzeti Vízbefulladás Megelőzési Szövetség (National Drowning Prevention Alliance) ügyvezető igazgatója, a Pennsylvaniai Egyetem sport management adjunktusa szintén egyetért azzal, hogy nem érdemes kék fürdőruhát választani. „Ha valaki fuldoklik, elmerülhet a víz alá, és akár a medencében, akár a természetes vízben ez valóban torzíthatja, hogy mit látunk a felszínen, még azt is, hogy olyan helyzet áll fenn, amire reagálnunk kell” – mondta el, és kiemelte, hogy kortól függetlenül az élénk színek viselése ajánlott.

Ahogy arról korábban a Gyerekszoba.hu is írt, a leginkább a neonszínek látszanak a vízben, és ezek közül a neon narancssárga szín teljesített a láthatósági teszteken.