Kisgyerek

Ezért nem lenne szabad SOHA törölközőt teríteni a gyerekek vállára fürdés után

Minden szülő ösztönösen így tesz, amikor kijön a gyereke a vízből, nem is sejtve, milyen veszélynek teszi ki vele a kicsit!
2023. Június 08.
Törölközés úszás után

Medencézés után teljesen magától értetődő mindenki számára, hogy a csurom vizes gyerekre törölközőt terítsen, pedig Nikki Scarnati úszóedző és anyuka szerint ez rendkívül kockázatos.

Ő az, aki pár héttel ezelőtt mindenki figyelmét felhívta arra, hogy nem szabad kék színű fürdőruhát adni a gyerekekre, ha szeretnénk őket a legnagyobb biztonságban tudni, most pedig a medencézés utáni törölközésről osztott meg egy világmegváltó videót.

Elég a bugyolálásból!

Mint ebben elmondta, korábban ő sem tett másképp: amikor a kislánya végzett a pancsolással, ösztönösen takarta be a vállát a fürdőlepedővel, hogy megvédje a hűvöstől és a vacogástól, ma azonban már nem teszi ezt.

Azért váltott stratégiát, mert belegondolt, mekkora bajt okozhat a gyerek vállára terített törölköző, ha a kicsi véletlenül megcsúszik a síkos medenceparton, és beleesik a vízbe… Tetőtől-talpig törölközőbe bugyolálva még a legjobban úszó gyerek sem tud könnyen a felszínre jönni, hát még egy olyan, aki nem érzi magát otthon a vízben!

Épp ezért azt tartja a helyes megoldásnak, ha a medencéből kibújt gyerekek vállát és nyakát gyorsan szárazra töröljük, majd a törölközőt a hónuk alatt körbetekerjük. Így szabadon hagyjuk a felső végtagjaikat, és vízbe csúszás esetén is pikk-pakk feljöhetnek a felszínre. Az ijedtségnél nagyobb bajuk nem eshet, ellentétben azzal, ha törölközőbe bugyolálva esnek a vízbe!

Nyitókép: Instagram pillanatfotó