Kisgyerek

Ezek a fürdőruhaszínek látszanak a legjobban a vízben

Melyek azok a színek, amelyek könnyebben beleolvadnak a vízbe, és melyek azok, amelyek jól látszódnak?
2023. Április 17.
medencézők
(Kép forrása: Getty Images)

A fürdőruha színe nemcsak a divat miatt lehet fontos, különösen a gyerekeknél, hanem azért is, hogy könnyebben észre lehessen venni őket a vízben. Hiszen a szín és a minta is nagyban befolyásolja a láthatóságot, miközben a gyerek a vízben látszik. A balesetek megelőzése és az esetleges mentésben való segítségnyújtás szempontjából pedig fontos, hogy könnyen észre lehessen venni a kicsit.

A The Bump portál az ALIVE Solutions Inc., vízi biztonságra szakosodott cég korábbi kutatásáról ír, amelyben azt vizsgálták, hogy az egyes fürdőruha színek és minták mennyire látszanak jól a medencében.

 

A kutatásban a következőket találták:

A neonszínek biztosítják a megfelelő láthatóságot. Az élénk neon narancssárga, a neon sárga és neon zöld jól észrevehetők. Ahogy a portál írja, minden kategóriában a neonnarancs szín teljesített a legjobban.

A kontraszt számít. Bizonyos színek bizonyos helyeken jobban feltűnnek. Bár a sötétebb színek jobban megjelennek a világos medencefenéken, mégis gyakran figyelmen kívül hagyhatjuk, például egy kupac levél, szennyeződés vagy árnyék miatt. Míg a neonrózsaszín például jól látható szín a medencék környezetében, de a nyílt vízi területeken gyorsabban eltűnt.

A fehér és a világoskék nehezen látható színek. Különösen a világos fenekű medencékben könnyen belesimulnak a környezetbe ezek a fürdőruhaszínek.

Az apró minták nem nagyon befolyásolják a láthatóságot, a nagy sötét minták viszont igen, ezek csökkentik.

Így a fürdőruha kiválasztásánál érdemes neonos, élénk, kontrasztos darabot választani a gyerekeknek.