Kisgyerek

Spenótos-fokhagymás krumplipüré

Mivé alakul egy bébiétel? A kísérletező gasztro-anya elkészítette a hagyományos köret és a bébiétel újhullámos keresztezését.
2012. Július 26.

A lányomnak kreált bébiételből fejlesztettem, a felnőttváltozat is remekül működik.

Hozzávalók:

½ kiló krumpli

¼ kiló spenót

három-négy gerezd fokhagyma

5 deka vaj

2 deci kefir

só, frissen őrölt bors

a sütéshez 10 deka reszelt parmezán

A krumplit meghámozom, megsózom, és egy párolóedényben gőz fölött, fedő alatt puhára párolom.

Itt kétféleképpen folytathatom: vagy a párolórácson adom hozzá a spenótot és a fokhagymát, és együtt pürésítem a végén az egészet, miután hozzáadtam a vajat és a kefírt (botmixer vagy turmixgép ideális, mert habosra és krémesre varázsolja a pürét), vagy pürésítem a krumplit a vajjal és a kefirrel, ehhez utólag keverem hozzá a felaprított spenótot és a fokhagymát.

A végén sózom, borsozom. Még szebb lesz, ha megszórom parmezánnal, és hőálló tálba töltve 15-20 percig sütöm a sütőben.

Spenótos-fokhagymás krumplipüré

További finom receptek:

  • Magyar retro újragondolva
  • Sütőtökhajócskák húsos-zöldséges rizzsel
  • Mama gyorsétterme: Tonhalgírosz
  • Mediterrán hangulatban – 4 olasz családi kedvenc