A lányomnak kreált bébiételből fejlesztettem, a felnőttváltozat is remekül működik.
Hozzávalók:
½ kiló krumpli
¼ kiló spenót
három-négy gerezd fokhagyma
5 deka vaj
2 deci kefir
só, frissen őrölt bors
a sütéshez 10 deka reszelt parmezán
A krumplit meghámozom, megsózom, és egy párolóedényben gőz fölött, fedő alatt puhára párolom.
Itt kétféleképpen folytathatom: vagy a párolórácson adom hozzá a spenótot és a fokhagymát, és együtt pürésítem a végén az egészet, miután hozzáadtam a vajat és a kefírt (botmixer vagy turmixgép ideális, mert habosra és krémesre varázsolja a pürét), vagy pürésítem a krumplit a vajjal és a kefirrel, ehhez utólag keverem hozzá a felaprított spenótot és a fokhagymát.
A végén sózom, borsozom. Még szebb lesz, ha megszórom parmezánnal, és hőálló tálba töltve 15-20 percig sütöm a sütőben.
További finom receptek: