Hozzávalók négy személynek
egy kisebb, 1 kilós sütőtök (legjobb a kerek formájú), egy bögre főtt barna rizs, egy kis fej hagyma, 30 deka zöldbab vagy kígyóbab, egy nagyobb sárgarépa, 30 deka darált sertéscomb, tengeri só, két evőkanál étolaj, ízlés szerint szerecsendió
1. Vágd négyfelé a tököt, kapard ki a magokat, és süsd puhára sütőpapírral bélelt tepsiben 200 fokon nagyjából negyven perc alatt.
2. Tisztítsd meg és vágd kis darabkákra a kígyóbabot, a megtisztított sárgarépát pedig reszeld le nagylyukú reszelőn. A hagymát vágd egészen pici darabkákra.
3. Kezdd el pirítani két evőkanál olajon a hagymát, majd add hozzá a húst, és szórd bele a zöldségeket. Folytonos kavargatás közben pirítsd át, végül öntsd fel 1 deci vízzel, és párold puhára tíz perc alatt.
4. Keverd hozzá a főtt rizst, és hagyd együtt állni újabb tíz percig. Ezzel töltheted fel a sütőtökhajókat. A baba adagját botmixerrel pépesítheted, a többiekét csak ezután sózd meg. A sütőtök puha, meleg húsát a töltelékkel együtt lehet kanalazni. Nagyon finom együtt, a felnőttek adagját szerecsendióval is ízesítheted, és akár egy szelet kecskesajtot is rámorzsolhatsz.
Csecsemőnek nyolc hónapos kortól adható.
Tetszett ez a recept? Hasonlókat találhatsz a szerző, W. Ungváry Renáta új szakácskönyvében
A Kismama babakonyhája Facebook-oldalára is érdemes időről időre benézned.
Forrás: Kismama magazin