Kisgyerek

Szívmelengető pillanat: a négyéves kisfiú először hallja családja hangját a műtétje után  

Sawyer izgatottan várta, milyen a világ hallással.
2023. Február 22.
kisfiú videó
Fotó: TikTok

Egy háromgyermekes édesanya a TikTokon tette közzé azt a felvételt, ami megörökíti a pillanatot, amikor négyéves fia, Sawyer először hallja a családja hangját a cochleáris (vagyis hallást segítő) implantátum beültetése után.

Christina Lenglin fiát Pendred-szindrómával, egy olyan genetikai rendellenességgel diagnosztizálták, amely gyermekek korai halláskárosodását okozza. A videón a kisfia a kanadai Ontarióban végzett operáció után látható.

Amikor először emelik fel készülékein a hangerőt, a kicsi fülig érő szájjal vigyorogni kezd. – Ez a legnagyobb mosoly, amit valaha láttam – mondja az édesanyja.  Sawyer vele, apjával, húgával és kisöccsével van a szobában, akik mindannyian szemtanúi annak, hogy először reagál az új élményre.  

–   Szeretlek – mondja neki nővére, Rosie az első szavak közt, kisöccse pedig nem tudja abbahagyni a nevetést.  

@cbsnews

4-year-old Sawyer, who is deaf, just received a cochlear implant. This is the first time heard his family's voices – and he couldn't stop giggling

♬ original sound - cbsnews

–   Sawyer – mondta Christina a Dailymailnek – bátran vállalta a műtétet, és most boldogan vág neki az útnak, hogy megtanuljon hallani, és értsen angolul. Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk. Sawyernek egyébként az öccse, Tucker is ugyanezzel a szindrómával küzd, vélhetően ugyanígy implantátumot kap majd, mint bátyja.