Kisgyerek

Tavaszi idővel indul a hét, 11 fok is lehet

Marad az enyhe, tavaszias idő, akár 11 fok is lehet hétfőn. Az északi tájakon tartós marad a köd. Mutatjuk, mi várható.
2023. December 18.
Gyerek fenyők között
Kép: Getty Images

Fokozatosan csökken a köd, illetve a rétegfelhőzet kiterjedése, hazánk nagy részén kisüt a nap. Északkeleten tartósan borult, párás, foltokban ködös marad az idő, előfordulhat szitálás, ónos szitálás is, ám másutt nem lesz csapadék. Mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5-11, a tartósan borult, párás részeken 0-5 fok között valószínű. Késő estére -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Több helyen is tartós marad a köd

Az éjszaka képződött köd a legtöbb helyen délelőtt fokozatosan feloszlik, de főként Borsodban tartósan rosszak maradhatnak a látási viszonyok. Estétől az Északi-középhegység térségében és az Észak-Alföldön többfelé képződhet nagyobb területen tartós, sűrű köd.

Kedden a rétegfelhőzet, pára, köd napközben zsugorodik, de északon, északkeleten többfelé, másutt helyenként napközben is megmaradhat. Itt ismét előfordulhat szitálás vagy ónos szitálás. A hőmérséklet hajnalban általában -6, +2, kora délután 1 és 12 fok között alakul, a tartósan borult, párás részeken lesz a hidegebb.

Szerdán a köd és a rétegfelhőzet csaknem mindenütt feloszlik és csapadék sem valószínű. Legfeljebb szitálás, délutántól néhol gyenge eső fordulhat elő. Többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. A hajnali -6, +2 fokról 2 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

(444.hu, Blikk)