Kisgyerek

Velence főterén pisiltette a kisfiát egy anyuka, ízekre szedték a netezők

Egy idegenvezető lefotózta őket és óriási lavinát indított el, miután közkinccsé a tette a képet.
2022. Szeptember 19.
Kisfiú Velencében

Egy Velencében turistáskodó anyuka úgy látta helyesnek, hogy a Szent Márk tér egyik szegletében pisilteti meg a kisfiát, ami sokaknál kiverte a biztosítékot. Mindez augusztus végén történt, amikor különösen nagy sürgés-forgás az észak-olasz városban, a nem mindennapi jelenet még egy sokat látott idegenvezetőnek is szemet szúrt. Megörökítette őket és néhány indulatos szó kíséretében a közösségi oldalán is posztolta a fotót. Ami szintén hagy némi kivetnivalót…

„Új látványosságot fedeztem fel ma délben a Szent Márk tér harangtornya közelében. Augusztusi turistaáradat, én így szeretlek” – írta az idegenvezető. Őt is meglepte, milyen sokan értettek egyet a felháborodásával, amit kommentekben és elképesztően sok megosztással fejeztek ki az ismerősei. 

Egy népes követőtáborral rendelkező Facebook oldal, a Venezia non é Disneyland, azaz Velence nem Disneyland is publikálta a fotót, a következő szöveg kíséretében: „Szépen kérünk mindenkit, hogy a dolgát a mosdóban végezze el – és mellékeltek egy térképet is, amin piros pontokkal jelölték a városban fellelhető nyilvános vécéket.  

 

Egy járókelő is felbukkant a hozzászólók között, aki a nagy indulatokat kiváltó pillanatban épp a helyszínen tartózkodott és nem hagyta szó nélkül a pisiltetést: „Mondtam a »hölgynek«, hogy a közelben találhatott jó pár kávézót, nyilvános vécét, ő azonban megvető pillantással végigmért és szó nélkül távozott” – számolt be az esetről. Hozzátette, hogy ennél még az is szerencsésebb lett volna, ha a várost átszelő csatornák vizébe pisiltette volna a kisfiát az anyuka, nem pedig ennek a nagy múltú és gyönyörű látványosságnak a tövében.

Néhányan próbálták ugyan védeni az anyukát, arra hivatkozva, hogy egy ilyen vészhelyzetben nincs mindig választása az embernek, számuk azonban eltörpül a dühös velenceiek tábora mellett. Mások arra hivatkoztak, hogy ennyi erővel a kutyákat és a macskákat is ki kellene tiltani a városból, ám erre is csípőből jött a válasz: „Az állatoknak nincs fenntartva nyilvános vécé!” és „Van kutyám és egy kislányom is, egyikük ürülékét sem hagyom az utcán. Szerintem ez alapvető egy intelligens embernél!”, hogy csak néhányat említsünk a sok közül. 

(Fotó: Getty Images)