Terhesség

Indulás előtt a biztonság kedvéért még mosdóba mész? Nem jó ötlet

Praktikusnak praktikus csak a biztonság kedvéért beugrani a mosdóba indulás előtt, a szakértő szerint egészségügyileg mégsem ajánlott.
2024. Április 01.
mosdóba beniyt
Kép: Getty Images

Sokak számár rutinszerű, hogy indulás előtt beugranak a mosdóba pisilni, amolyan biztonsági okból. Egy szakértő, Tiffany Sequeira, gyógytornász szerint azonban a praktikusnak tűnő gyakorlat kifejezetten káros – írja a Daily Star.  A szakértő gyógytornász a kismedence szakértője azt mondja, a húgyhólyagot nem szabad kiüríteni, amikor nincs teljesen tele. Pisilni csak akkor lenne szabad, amikor nagyon sürgetőnek érezzük.

A szakértő szerint már az is problémás, ha valaki az első figyelmeztető jelre szalad a mosdóba, az pedig kifejezetten káros, ha valaki úgy próbál pisilni, hogy nem is érzi szükségét.

Az erőltetett vizeletürítés ugyanis megzavarja az agy és a húgyhólyag közötti kommunikációt, ami oda vezethet, hogy az embernek túl gyakran kell pisilnie, néha olyankor is, amikor alig van vizelet a húgyhólyagban. Aki ilyesmit tapasztal, annak érdemes mielőbb orvoshoz fordulnia.