Terhesség

Kevesebb pisilés éjszaka? Mit tehet a kismama?

A terhesség utolsó harmadában kevesen tudják pisilés nélkül végigaludni az éjszakát. Egy apró trükk azonban segíthet abban, hogy hozzájusson néhány órányi plusz nyugalomhoz.
2007. Szeptember 06.

Kevesebb pisilés éjszaka

Már a terhesség legelején is jelentkezik a gyakori vizelési inger. Ennek oka természetesen hormonális: a vér gyorsabban áramlik át a veséken, így hamarabb telik meg a hólyag. A terhesség előrehaladtával általában megmarad a sűrűbb pisilési inger, a méh növekedésével olyan érzése lesz a kismamának, mintha a baba nyomná a hólyagot, mintha rajta ülne.

Éjjel is gyakrabban kell kijárni, a napközben a végtagokban lévő folyadék vízszintes helyzetben “vándorolni” kezd, és végül a hólyagban köt ki.

Lefekvés előtt egyen szárított gyümölcsöt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy különösen az aszalt ananász csökkenti hatásosan a mellékhelyiségbe látogatások számát. A szárított gyümölcsök ugyanis “visszaszívják” a nedvességet a szervezettől, így csökkentik a vizelési ingert. Csak egyet ne felejtsen el – étkezés után fogat mosni, mivel ezeknek a finomságoknak igen magas a cukortartalmuk!

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: Kismama magazin