Terhesség

Várandós nők “bakancslistája”

Babánk megszületésével gyökeresen megváltozik az életünk, gyermekünk kerül az első helyre. A testileg, lelkileg megerőltető időszakra felkészülhetünk különleges kényeztető módszerekkel, amiket a kilenc hónap után jó ideig nem lesz alkalmunk gyakorolni.
2014. Július 22.

Várandós nők bakancslistája

1. Csajos esték

Összegyűjteni a barátnőket és akár otthon, vagy valaki másnál megnézni velük egy jó filmet, remek időtöltés. Néhány együtt töltött óra teljesen feltölt. Az a legjobb az ilyen együttlétben, hogy a jó barátnők mindig tudják mire vágyunk éppen, egy jó vígjátékra, könnycsalogató szerelmes filmre vagy valami fordulatos krimire. Bízhatunk az odafigyelésükben.

2. Kifestett lábkörmök

Terhességünk elején még vígan ki tudjuk festeni a lábkörmöket, később már csak hírből tudjuk, hogy van lábujjunk, mert olyan rég láttuk őket. De attól még lehetnek szépek. Forduljunk bizalommal kedvenc pedikűrösünkhöz vagy egy barátnőnkhöz, ha megszépítésükhöz segítségre van szükségünk.

3. Egy jó masszázs

A terhesség rendkívüli módon megviseli testünket és főként a harmadik trimeszterben már mindenünk fáj és feszül. Egy jó masszázs 9 csodákat tehet testünkkel és lelkünkkel egyaránt. Nagyon fontos, hogy olyan masszőrt keressünk, akinek van tapasztalata várandós nők masszírozásában, megfelelő felszereléssel rendelkezik. Egy jól képzett masszőr kezeitől megkönnyebbülnek az izmaink és ízületeink, csökkenek a fájdalmak, és minden tekintetben ellazultabbak leszünk. Ha anyagi keretünk nem engedi, hogy profi masszázst vegyünk igénybe, párunkat is megkérhetjük egy kis finom kényeztetésre.

4. Ki a lakásból

Ha kisbabánk megszületik, már nem tudunk akármikor felkerekedni és kirándulni vagy csak napozni valahol. Amíg megtehetjük, addig fogjuk a háti- vagy strandtáskánkat, nyaláboljuk fel partnerünket és menjünk el valahova kettesben. Ha már családdá válunk, nagyon le fog csökkenni a kettesben és a lakáson kívül töltött órák száma, így húzzunk bele, amíg lehet. Ha van már gyermekünk, elvihetjük őt is magunkkal, de jobban tudunk pihenni és egymásra figyelni, ha megkérjük a családtagokat, hogy egy kis időre vigyázzanak rá.

5. Pocifotók

Lehet, hogy most zavaró az egyre növekvő pocakunk, de nemsokára már elképzelni sem tudjuk majd, milyen hatalmas is volt. Csináljunk vagy készíttessünk néhány fotót növekvő hasunkról, mielőtt eltűnne. A legjobb profi fényképészt megkérni arra, hogy alkosson néhány emlékbe eltehető, ízléses képet rólunk. Még mókásabb ötlet olyan szakértőt keresni, aki gipszszerű anyaggal meg tudja örökíteni a pocakunkat, úgynevezett pocakmaszkot készít, amit akár ki is festhetünk és eltehetjük emlékbe.

6. Mozizzunk

Lehet, hogy most nem hangzik túl izgalmasan, de biztosan eljön majd az idő, amikor alig várjuk, hogy beüljünk egy moziba. A szülés után egy napon, a televízió ismétlődő és unalmas adásait bámulva, a szoros napi rutin miatt kimerülten és fásultan nagyon vágyunk majd arra, hogy kitáncoljunk az ajtón és meg sem álljunk egy akármilyen moziig. Most még itt az alkalom. Kerekedjünk fel, és ha pénztárcánk megengedi, kényeztessük magunkat egy mozi VIP részlegében. Jó, ha megbeszéljük orvosunkkal, hányadik hétig javasolja a mozizást, mert a modern mozik hangfalrendszere nagyon hangossá teszi a filmeket, ami egy idő után nem esik jól a babának.

7. Kedvenc éttermünk meglátogatása

Ez az egyik legjobb kényeztetés az első trimeszteren túl lévő kismama számára. Ha túl vagyunk a nehezén és elmúlt a hányinger, ajándékozzuk meg magunkat a legjobb falatokkal a legjobb helyen. Amellett, hogy nagyon finomakat eszünk, romantikus estéket tölthetünk el párunkkal egy kedves étterem szépen megterített asztalánál.

8. Egy hosszú könyv

Ha még megtehetjük, készítsünk egy jó, habos fürdőt, vegyük elő azt a könyvet, amit már rég ki akartunk olvasni és hagyjuk, hogy kéz- és lábujjaink ráncosra ázzanak. Később majd sokszor fogunk arról álmodozni, milyen jó lenne nyugodtan olvasgatni. A terhesség előrehaladtával egyre csak gyűlnek körülöttünk a várandósságról, gyermeknevelésről szóló újságok, könyvek. Ha megtehetjük, olvassunk mást is a szakirodalmon kívül. Olyan könyvet, ami kikapcsol, megnevettet, megérint.

9. A régi barátok

Itt az idő felvenni a kapcsolatot rég nem látott barátainkkal. Jó élmény találkozni velük, vagy órákon át beszélgetni a távol élőkkel. Babával együtt ez a fajta kapcsolattartás kicsit nehézkessé válik, lesz olyan idő, amikor a szomszéddal is ritkán találkozunk majd. Hasznos és üdítő időtöltés számba venni barátainkat és annyi időt tölteni velük, amennyit lehet.

10. Naplóírás

A terhesség ismeretlen területre tartó nagy utazás. Szinte nap, mint nap találkozunk új történésekkel, élményekkel. Ragadjuk meg az alkalmat és írjuk le a gondolatainkat, érzéseinket, ahányszor csak kedvet érzünk hozzá. Nagyon jó lesz majd később újra olvasni várandós napjainkról szóló szösszeneteinket. Ha babanaplót fogunk vezetni, első bejegyzésként beletehetjük írásainkat is.

11. Babaváró buli

A csajos estéhez hasonlóan ez az esemény arról szól, hogy együtt legyünk kedvenc barátnőinkkel és jól átbeszéljük a babavárásról és az anyaságról alkotott gondolatainkat, élményeinket. Nem kötelező ajándékot vinni, adni. A várandós anyukának a felé áradó szeretet, törődés a legnagyobb ajándék. Így barátnői segítségével lelkileg is fel tud készülni a szülésre és az első időszakra.Ezt is érdemes elolvasni: