Terhesség

6 dolog, amit tegyél meg a terhesség végén

Mit érdemes mindenképp beütemezni a terhesség legvégére, azon túl, hogy bepakolod a kórházi táskát, berendezed a babaszobát, katonás rendben behajtogatod a gyerekruhákat, és bekészíted az autós gyermekülést? Mutatjuk.
2017. November 14.

Pár extra tipp a harmadik trimeszterre

1. Válassz ki egy hazamenős szerkót a babának

Ne felejtsd el, miközben a saját szüléshez szükséges holmidat pakolod be a sporttáskádba, hogy kelleni fog egy komplett öltözék a gyereknek a kórházból hazaútra is. Amihez természetesen vedd figyelembe az évszakot is (tehát meleg ruhára, anorákra is szüksége lesz, ha télen szülsz), nem beszélve a kórházi fotózásról, amennyiben olyan szerencséd van, hogy ilyesmit is csinálnak ott, ahol világra hozod a gyermeked. Tudjuk, ennyi cuki ruhácska közül, nehéz a választás!

2. Győződj meg róla, hogy van elég benzin/gázolaj a kocsiban

Ha ráadásul 45 perces autóútra van tőletek a kórház, pláne nem lenne túl szerencsés, ha útközben még a benzinkútnál is meg kellene állni.

3. Szabadíts fel némi tárhelyet a telefonodon

Ha mindennaposak azok a bizonyos felugró üzenetek a mobilodon, amik arról tájékoztatnak, hogy teljesen megtelt a tárhelyed, akkor még most törölj vagy másolj át némi tartalmat a laptopodra, és válj meg néhány nem használt applikációtól. Szükséged lesz a helyre ahhoz a rengeteg fotóhoz és videóhoz, amit a születendő babádról készítesz majd.

4. Tervezd meg a menüt

Vannak, akik a fagyasztót pakolják tele előre elkészített ételekkel, mások pedig a családtagokat, barátokat állítják csatasorba, hogy némi elemózsiával szolgáljanak az első hetekre. Bármelyiket is választod, a lényeg, hogy gondoskodj az első időszakról, mert főzni biztosan nem lesz se időd, se kedved, enned viszont muszáj, és egyáltalán nem mindegy, hogy mit.

5. Menj el fodrászhoz

Jó ötlet, ha a kiírás időpontjához közeledve még gyorsan beiktatsz egy látogatást a fodrászhoz is. Már csak azért is, mert a szülés traumája után talán egy fokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben, ha legalább a frizurád rendben van. És valószínűleg jó pár hétig nem is lesz időd új időpontot kérni.

6. Ne csinálj semmit

Igen, jól olvastad. Itt az idő, hogy tényleg kikapcsolj, és a semmittevésre fókuszálj. Ha ugyanis meglesz a baba, egy darabig biztos, hogy nem fogsz tudni spontán magazinolvasgatást vagy szundítást beiktatni. Lassulj le egy kicsit, nézd a kedvenc sorozatod, heveréssz a kanapén, és egyszerűen csak élvezd a pihenést, amíg még lehet!

Kapcsolódó cikkek 3. trimeszter témában: