Terhesség

15 jel, hogy közeledik a szülés időpontja

Ha te is a terhességed végén jársz, pontosan tudod, mekkora szenvedés tud lenni az utolsó trimeszter. Agonizálás helyett azért néha próbálj meg egy kicsit nevetni magadon. A nevetés mindenre gyógyír, és különben is, mindjárt vége!
2017. Augusztus 07.

Harmadik trimszter: jelek, hogy közeledik a szülés

A terhesség 280 napja visszatekintve nem is tűnik olyan soknak, azonban mikor beérsz a harmadik trimeszterbe, mintha lelassulna az idő. Ki sem látsz az óriási hasad mögül, fel vagy vizesedve, éjjel folyton vécére jársz, és a hangulatod is meglehetősen ingadozó. Kitartás, veregesd meg a vállad, hogy egyáltalán idáig eljutottál, és kacagj egy jót az alábbi listán!

1. Tudod, hogy közeleg a szülés időpontja, amikor simán a földön hagyod, ha leejtettél valamit, és a legkisebb mértékben sem zavar a dolog.

2. …amikor éjszaka próbálsz átfordulni a másik oldaladra, de félúton valahogy elakadsz, és pont úgy érzed magad, mint egy 300 kilós óriásteknős, aki a hátán vergődik.

3. …amikor egy rakat párnával vagy kitámasztva minden irányból, mégis irtó kényelmetlenül érzed magad, mindeközben pedig nagyon mérges vagy a párodra, aki édesdeden alszik melletted.

4. …amikor akárkibe botlasz a munkahelyeden, megkérdezi, hogy hogy érzed magad, a válaszod pedig mindig ugyanaz: terhesen.

5. …amikor az este folyamán már nem iszol, hogy éjszaka kevesebbszer kelljen felkelned pisilni.

6. …amikor a gyomrod meglehetősen kis befogadóképességűvé válik.

7. …amikor ha végre kapsz egy kis energialöketet, a babacuccokat kezded rendezgetni, miközben a lakás többi része romokban áll.

8. …amikor a lábad borotválása közben lelkesítő beszédet tartasz saját magadnak.

9. …amikor a nagyobb gyereked magától felfekszik a kanapéra és megemeli a lábait, hogy ne kelljen lehajolnod, hogy feladd rá a cipőjét.

10. …amikor rájössz, hogy ha ügyesen magad köré igazítod a szoptatós párnát, akkor egy szuper kis fészket “építhetsz” a hatalmas pocakodnak, így végre 9 hónap után először a hasadon alhatsz. És ezen persze – a hormonok miatt – azonnal el is sírod magad.

11. …amikor a pólódon ott van az egész napi menü, amit aznap elfogyasztottál.

12. …amikor már a kismamaruháid sem jönnek rád.

13. …amikor még mielőtt bárki, akivel találkozol megszólalhatna, már előre válaszolsz a szokásos kérdésekre “június 8-ra vagyok kiírva, fiú, ő az első gyerekem, igen, tudom, hogy óriási a hasam és igen, alig várom, hogy megszüljek.”

14. …amikor valakivel beszélgetsz, és közben elfelejted, hogy két perccel ezelőtt mit mondtál.

15. …amikor ötpercenként megnézed a naptárt, hogy pontosan még hány nap van hátra a kiírt dátumodig, mintha ez bármin is változtatna.

Ezek a cikkek is a 3. trimeszterhez kapcsolódnak: