Terhesség

Szerelem terhesség idején

A kilenc hónap ideális időszak arra, hogy közel kerüljetek egymáshoz és felélesszétek a szerelmet.
2013. Július 04.

Terhesen is lehet romantikázni

Érdekes kutatásra hívja fel a figyelmet a Journal of Economic Psychology című szaklap. A vizsgálat szerint a várandós nőknek napi 106 perc színtiszta romantika lenne ideális. Ehhez képest a valóság kissé másként fest: jó, ha a felét elérik a párok. Természetesen van néhány nehezítő körülmény: reggeli rosszullétek, fáradékonyság, a test változása. De a pszichológusok szerint ez az időszak mégiscsak eszményi arra, hogy közel kerüljünk egymáshoz és újra felélesszük a szerelmet. Ehhez adunk néhány ötletet.

Mutasd ki az érzéseidet!

A szerelem – bár szorosan összefügg a kettő – nem egyenlő magával a szexszel. A terhesség kiváló időszak, hogy megismerjétek az intimitás határait, és új utakat találjatok az érzések kimutatására. A Kinsey Intézet kutatása szerint a hosszú ideig tartó párkapcsolat titka a sok becézés és csók. Szánjatok időt egymásra, és nyíltan fogalmazzátok meg, mire van szükségetek. Ne válasszátok a kényelmesebbik utat – sokszor egy-egy nehéz beszélgetés kelti újra életre a kapcsolatot.

Menjetek babás mézeshetekre!

Tőlünk nyugatra komoly hagyománya van már a terhesség alatti vakációnak, ami valószínűleg sokáig az utolsó lehetőség, hogy kettesben legyetek. Használd ki te is a lehetőséget! Nem kell leutazni a térképről, egy belföldi út talán még kényelmesebb megoldás is ebben a periódusban. A férfiaknak amúgy se árt, ha kirángatjuk őket a szokott környezetükből, hiszen így könnyebben megnyílnak, és tudnak beszélni a babával, az apasággal kapcsolatos érzéseikről.

Tedd különlegessé!

Mindig emlékezni fogsz erre az időszakra, és rajtad is múlik, hogy a rosszullétek jutnak majd eszedbe, vagy más momentumok. Az ágyba vitt reggelitől kezdve a városban megbeszélt, váratlan randevúig minden azt segíti, hogy különlegesnek éljétek meg a napokat, heteket. Próbáld kitalálni a párod vágyait, és hidd el, ha megteszed az első lépést, ő is érezni fogja, hogy ez egy új élet kezdete.Ezek is hasznosak lehetnek: