Kisgyerek

Villanyozd fel gyermeked képzeletét!

Az első lámpák megjelenése óta több, mint 200 év telt el, és azóta a lámpagyártás hatalmas változáson ment keresztül.
2013. December 20.

Míg régen a legfőbb cél az izzó nagyobb teljesítményének és biztonságos működésének elérése volt, ma ezek már mind alapfeltételek, amelyek – az új vásárlói igények megjelenésével – kiegészültek a designtervezéssel. A mai lámpákkal szemben elvárás, hogy ne csak fényt, de élményt is nyújtsanak. A Philips ezt az igényt szeretné kiszolgálni új, innovatív fejlesztéseivel. Legújabb termékeikkel azonban nem a felnőtteket célozzák, hanem a különleges képzelőerővel rendelkező gyerekeket.

Egy gyermek a fejlődés során számos megoldandó pszichológiai feladattal áll szemben. Szüksége van arra, hogy belső félelmeit, feszültségeit, agresszióját feldolgozza. Ennek legjobb módja a játék és a mese. Ezeken keresztül a gyermeknek sikerül megoldania belső konfliktusait, amely jelentős szerepet játszik abban, hogy egy másik fejlődési szintre léphessen. A mese fejleszti az önismeretet, segíti a személyiség fejlődését, az identitás és az élet értelmének felfedezését. Emellett eszközöket és ötleteket kínál, ahhoz, hogy milyen további ismeretekre van szükség a fejlődéshez.

Minden mese más egzisztenciális és pszichológiai probléma megoldását segíti. Pótolhatatlan értékük abban rejlik, hogy a gyermeki képzelőerőt olyan mederbe tereli, ahová a gyermek magától nem jutott volna el. Emellett formájuk és szerkezetük utat mutat az álmodozáshoz, megoldva ezzel az adott életszakasz problémáit. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy a mese nem magányos tevékenység. Célja az is, hogy gyermeknek és szülőnek közös rituálét biztosítson, amelyben együtt elmerülhetnek. A Philips egyik célja, hogy ezt az időtöltést még izgalmasabbá tegye azáltal, hogy ötvözi mesék és a fények elbűvölő világát.

A mesterséges világítás ugyanolyan fontos szerepet tölt be egy otthonban, mint a bútorok vagy a szőnyegek. A nem jól megválasztott világítás nemcsak a látásra van negatív hatással, hanem rossz közérzetet is előidézhet. A fények befolyásolják kedvünket, növelik jóllétünket, inspiráló erővel hatnak és segíthetik mindennapi életünket azzal, hogy hozzájárulnak a könnyebb reggeli ébredésekhez és a biztonság érzetét nyújtják este, lefekvéskor.

A Philips a mesék gyermekek életében betöltött fontosságát és a fények pótolhatatlan jótékony hatását kívánta ötvözni. Ki más lenne ebben a legjobb partner, ha nem a mesék szakértője, a Disney? Együttműködve olyan új innovációs lámpakreációkat hoztak létre, amelyek a gyerekszobát egy egyszerű hálószobából a varázslat, a bűvölet, az inspiráció és a nyugalom szigetévé varázsolják. Ezek egy kreatívabb, de egyben kényelmesebb környezetet nyújtanak a gyermeknek a játékra, a tanulásra és az alvásra, ahol ő és a szülő egyaránt értékes perceket tölthetnek.

Az olvasás élvezetesebbé válik Mickey segítségével, aki különböző fényhatások segítségével a történetet életre kelti, a szereplőket megeleveníti. A mesét, amely egy iPadről olvasható, színes fényekkel egészíti ki, és ezáltal teljesen bevonja a hallgatóságot a történetbe, valódi meseélményt nyújtva.

Könnyebbé tehető az esti rutin is. A lámpák segítenek a gyereknek különbséget tenni az alvási és az ébrenléti idő között és egy jobb lefekvési helyzetet biztosítanak az egész család számára. Alvás közben a tompított fényű mesefigurák segítik a pihenést, amelyek biztonságérzetet nyújtanak a gyermeknek.

Egy másik fényforrás 64 különböző színnel varázsolja a gyermekszobát igazi játszótérré, egy szórakoztató és varázslatos világot teremtve. A gyertya alakú lámpák pedig a valódihoz hasonló lágy, meleg szórt fényt adnak nyugodt környezetet biztosítva a játékhoz. A lámpatestek masszívak, ellenállóak, nem melegszenek fel, így nem égetik meg a gyermeket és ezenkívül extra hosszú élettartamúak. Nem tartalmaznak apró és éles alkatrészeket, így nemcsak páratlan élményt nyújtanak, még biztonságosak is.