Pénztárca

Új otthonfelújítási program: már elérhető a kulcstermékek listája

Újabb részletek az új otthonfelújítási programmal kapcsolatban.
2024. Június 27.
(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

Ahogy arról nemrégiben írtunk, július 1-jén indul az új otthonfelújítási program, aminek keretében az 1990 vége előtt használatbavételi engedélyt kapott családi házak energetikai korszerűsítésére igényelhető vissza nem térítendő támogatás és kamatmentes kölcsön.

Most újabb részletek jelentek meg az új otthonfelújítási programmal kapcsolatban: a kulcstermékek listája az ofp.emi.hu weboldalon már elérhető, ahogy arról a Világgazdaság is ír.

A portál szerint az Otthonfelújítási Programban támogatott beruházásokhoz használható kulcstermékeket az ÉMI Nkft. környezeti minősítése során minél jobb értéket elérő építőanyagok alkotják. Az adatbázisban megtalálhatók azon hőszigetelők, nyílászárók, illetve hő- és melegvíztermelő berendezések, amelyek a vonatkozó európai uniós jogszabályok szerinti megfelelőségi nyilatkozattal rendelkeznek.

Fontos, hogy az igénylők csak az ezen a listán szereplő termékek közül választhatnak, amennyiben részt kívánnak venni a programban. Így biztosított, hogy a felújítások során olyan építési termékek és berendezések kerüljenek beépítésre, amelyek hozzájárulnak az épületek energiahatékony
üzemeltetéséhez, a fenntarthatósági célok eléréséhez is.

A felhasználható kulcstermékek listája önkéntes gyártói adatszolgáltatáson és nyilvánosan közzétett adatokon alapul, így folyamatosan bővül – írják.