Teherbeesés

Befolyásolja a szexpóz a teherbeesés sikerét?

Léteznek trükkök, amivel könnyebb a teherbeesés?
2017. Május 05.

Tudjuk jól, hogy vannak, akiknek könnyen megy a teherbeesés, mások azonban, noha nincsenek egészségügyi problémáik nehezebben esnek teherbe. Számos trükkben bíznak sokan, ezek többsége azonban mítosz és nincs semmilyen tudományos alapja.

Vajon van-e legjobb pozíció a szexuális együttlét során, ami ha nem is garantálja, de elősegíti a teherbeesés sikerét?

A válasz az, hogy nincs ilyen póz. A leggyakoribb vélekedés szerint a misszionárius póz kedvez a fogantatásnak. Ez azonban egyáltalán nem bizonyított. Igaz ugyanakkor az, hogy a gravitációt azért érdemes használni: az álló vagy ülő pozíció megnehezítheti a spermák bejutási esélyét. Az együttlét utáni vízszintben maradás sem teljesen bizonyított, persze ártani sem árt, úgyhogy ha másért nem is, saját magunk megnyugtatására maradjunk vízszintesen az aktus után.

A megfelelő póz kiagyalása helyett igyekezzünk inkább nem stresszelni, figyeljünk a folsav bevitelre, kezdjünk el egészségesen élni, hagyjunk fel káros szenvedélyeinkkel. Ha jól megismerjük az ovulációnk jeleit, és rendszeresen együtt vagyunk a termékeny napokon, akkor előbb-utóbb meglátjuk azt a bizonyos két csíkot.

Kapcsolódó cikkeink:

Trükkök, hogy könnyebb legyen a teherbeesés

Hogy működik az ovulációs teszt?