Teherbeesés

6 szexpóz, ami segít teherbe esni – a nőgyógyászok szerint

Elméletileg bármilyen pozícióban teherbe eshetsz, ám van néhány olyan póz, ami még inkább hozzásegíthet a sikerhez.
2018. Október 12.
6 szexpóz, ami segít teherbe esni - a nőgyógyászok szerint

Sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, hiszen viszonylag kevés tudományos kutatás bizonyítja, hogy bizonyos szex pozitúrák megkönnyítik a teherbeesést, mégis vannak olyan nőgyógyászok, akik szerint ez igenis logikus és lehetséges.

A Health.com újságírói által megkérdezett orvosok például állították, hogy egyes pózok megkönnyítik a spermiumok célba érésének esélyét. Íme 6, amit ti is felvehettek a hálószobai repertoárotokba, hiszen vesztenivalótok nincs!

1. Misszionárius

Az összes pozíció közül “a misszionárius a legideálisabb fogantatás szempontjából” – mondja Dr. Scott Roseff floridai endokrinológus. Hogy mi az oka ennek? Dr. Roseff szerint az, hogy amellett, hogy mélyebb behatolás lehetséges, ebben a pózban tud a női vagina felső része és a méhnyak olyannyira kiegyenesedni, hogy a spermiumok hosszasan lubickolhatnak ejakuláció után. Ez pedig megsokszorozza az esélyét annak, hogy célba is érjenek. Hogy a legideálisabb szöget szeretnéd felvenni, tegyél egy párnát a csípőd alá, így a medencéd kellően megemelkedik. Miután megtörténik a magömlés, a párod még maradjon benned egy pár percig. Te pedig még legalább 15-20 percig feküdj a hátadon mielőtt felkelnél.

2. Kutyapóz

“Sokan szeretik ezt a pozitúrát, hiszen a férfi így egészen mélyre tud hatolni. Bármilyen póz, amivel ez lehetséges, a fogantatás szempontjából is ideális” – mondja dr. Jennifer Landa nőgyógyász.

3. Lábak a vállon

Egészen nyilvánvaló, hogy ha teherbeesésről van szó, a gravitációnak fontos szerepe van. Dr. Landa is ezért javasolja ezt a kicsit módosított misszionárius pózt, amikor a nő a hátán fekszik és a lábait a párja vállaira helyezi. “Ebben a helyzetben a gravitációnak hála a spermiumok hamarabb érnek a petesejthez, hogy aztán megtermékenyülhessenek.”

4. Fordított cowgirl

Lovaglópóz egy kis csavarral: fordulj meg úgy, hogy a párod lábai felé nézz. “Ebben a pózban a kezedbe veheted az irányítást, kontrollálhatod a behatolás mélységét, így növelve a spermiumok célba érésének esélyét” – tanácsolja Dr. Landa.

5. Talicska

Nem a legkönnyebb mutatvány, de a babáért bármit. Helyezkedj el fekvőtámaszban, a párod emelje meg a csípőd, te pedig kulcsold át a lábaddal a derekát. “Ez a póz a kutyapózhoz hasonlóan a behatolás mélysége miatt nagyon előnyös” – magyarázza Dr. Landa.

6. Fekvő olló

Feküdjetek le egymással szemben és kulcsoljátok össze a lábaitokat. “Amellett, hogy egy nagyon romantikus póz és garantáltan boldogsághormonok termelődnek ebben a pozícióban – ami nem árthat – szintén igen hatékony behatolást tesz lehetővé.”

(via)

Kapcsolódó cikkeink: