Teherbeesés

Fiút szeretnétek? 5 tipp, hogy sikerüljön

Létezhet olyan személyes ok, amiért fiú babát szeretnétek, mondjuk, mert már van 3 lányotok. A baba nemének befolyásolásáról vannak elméletek, igaz, száz százalékos garancia nincs, de megpróbálhatjuk növelni az esélyt.
2023. Február 25.
Terhes has kismama szívet formál az ujjaival
Kép: Getty Images

Az alapok

A hímivarsejtek ivari kromoszómája X vagy Y lehet, a petesejt kizárólag X kromoszómát tartalmaz. Értelemszerűen, ha az X-et tartalmazó hímivarsejt találkozik a petesejttel, akkor lány lesz a magzat, ha pedig az Y, akkor fiú. Tehát a baba nemét a spermium határozza meg.

Pózok

A Dr. Landrum Shettles-ről elnevezett módszer szerint, az Y kromoszómát tartalmazó hímivarsejtek kisebbek és gyorsabbak. Az elmélet szerint az együttlét alatti pozíció hatással lehet arra, hogy fiú vagy lány magzat fogan, attól függően, hogy a spermiumoknak hosszabb vagy rövidebb utat kell-e megtenniük. Ez alapján, ha fiút szeretnétek javasolt a kutyapóz, az álló testhelyzet és a lovagló pozíció.

Ételek

Egy másik elmélet szerint a magas kálium- és nátrium tartalmú étrend kedvez annak, hogy fiú utód foganjon meg. Ez alapján egyél sok banánt!

Ovulációhoz közel

Mivel az Y kromoszómát tartalmazó hímivarsejtek gyorsabbak (és kevésbé ellenállóak), ezek érhetik el először a petesejtet. Ha a közösülés az ovulációhoz időben közel esik, akkor növelhetjük annak esélyét, hogy kisfiúnk lesz. Ha az ovulációtól távolabbi időpontban vagyunk, akkor a kevésbé ellenálló hímivarsejtek elpusztulhatnak.

Laza alsónadrág

A szoros, szűk alsók csökkenthetik a spermiumok számát és koncentrációját, mivel a herék magasabb hőmérsékleten vannak feszes alsónadrágban. A legjobb választás a boxeralsó, a túl szoros nadrágok az ellenállóbb hímivarsejteknek kedveznek, azaz az X kromoszómát tartalmazóknak.

A női orgazmus

Egy népszerű elmélet szerint a női orgazmus fontos szerepet játszik abban, hogyan fiú foganjon. A női orgazmus során keletkező lúgos váladék növeli a hímivarsejtek túlélési esélyeit.

Tehát nagyobb valószínűséggel lesz fiad, ha…

  • Jól választjátok ki a pózt
  • Magas kálium- és nátrium tartalmú étrendet követsz.
  • A lehető legközelebb van a közösülés a peteéréshez.
  • A partnered nem hord szoros alsóneműt.
  • A női orgazmus során lúgos váladék szabadul fel a hüvelybe. Ez növeli a hímivarsejtek túlélését.

Forrás: bellybelly.com.au