Teherbeesés

Fotók mutatják meg, hogyan lehet támogatni egy barátot, aki elvetélt

Instagram fotókon mutatta meg egy nő, milyen egyszerű, de gyönyörű módon segítette egy jó barátja a veszteség közepette.
2021. November 10.
Fotók mutatják meg, hogyan lehet támogatni egy barátot, aki elvetélt (Fotó: Getty Images)

Ashlee Gadd Instagramon közzétett fotói egy csodaszép történetet mesélnek arról, hogyan tud támogatni valaki a szomorúság idején.

Az első fotón csupán egy csomag vécépapír és egy doboz sajtos keksz látható, ami nem tűnik túl soknak, de Gadd számára a törődésnek ezek a jelei és az üzentek, amiket mellé kapott, éppen a mindent jelentették – írja a mother.ly.

Egy barátja, Anna Quinlan küldött neki egy üzenetet, amiben négy segítség állt – ezekből kellett Gaddnek választania. A lehetőségek között szerepelt, hogy Quinlan hazaviszi Gadd gyerekeit az iskolából, ételt visz neki, bármikor a héten, vagy bármit bevásárol neki, amire szüksége van, és leteszi a háza verandájára – továbbá egy udvarias elutasítás lehetősége is, ha nincs szüksége semelyik segítségre sem. (A poszt fotói között lapozva megnézhető az üzenetről készült kép.)

A bejegyzés megtekintése az InstagramonAshlee Gadd (@ashleegadd) által megosztott bejegyzés

Az édesanya egy fél tekercs vécépapírról készült képpel válaszolt: “Elhinnéd nekem, ha azt mondanám, hogy ez az összes vécépapír az egész házban? Szívesen elfogadnám a bevásárlás ajánlatot – vécépapírra van szükségünk. Megspórolnál nekem egy utat.” Kért mellé egy doboz sajtos kekszet is a barátjától. Ahogy Gadd a TODAY-nek elmondta, ez két olyan mindennapi tárgy volt, ami nagy súllyal nehezedett rá, miközben még mindig “gyászolt és vérzett”. Quinlan pedig arról beszélt, hogy ha egy barátja rosszul érzi magát vagy küszködik, úgy szokta gondolni, hogy valamilyen praktikus módon próbál segítőkész lenni.

“Tudom, hogy Ashleenek vannak más barátai is, akik teljesen más forrásokat tudnak felajánlani, például megoszthatják vele a saját sebezhető történeteiket a vetélésről, vagy csodaszép virágokat, ajándékokat adhatnak. Én nem vagyok ezekben az erőforrásokban annyira jó, de délután 3-ig le tudom dobni a verandára a vécépapírt és a kekszet” – mondta el.

Gadd szerint a szöveg pontosan az volt, amire szüksége volt a veszteség idején. “Szerintem a legtöbben a leggyakrabban a ‘Szólj, ha bármire szükséged van-t’ ajánljuk. A magam nevében beszélek – százszor elküldtem ezt a szöveget. Ő valami kézzelfoghatót adott nekem, amibe belekapaszkodhattam, anélkül az érzelmi fáradtság nélkül, amivel át kellett volna gondolnom, hogy mire van szükségem” – mondta a TODAY-nek.

Egy ehhez hasonló, válaszadós segítségnyújtás olyan egyszerű, de mégis hatásos.