Teherbeesés

A világon az első között engedi a magyar suli, hogy a diákok hiányozzanak menzesz miatt

Az International Business School menstruációs szabadságot vezet be a diákoknak.
2023. Április 25.
menstruációs fájdalom
(Kép forrása: Getty Images)

A budapesti International Business School menstuációs szabadságot vezet be a hallgatóknak. Az IBS „a menstruációs görcsöket és az ezzel járó nehézségeket mostantól enyhítő körülményként kezeli, amely a megengedett hiányzási kvóta feletti igazolt hiányzást indokolja”, olvasható az intézmény weboldalán. Hozzátették, hogy orvosi igazolás sem szükséges.

„Az International Business School-ban a hallgatók menstruációs szabadságának biztosítása először a diákönkörmányzatnál merült fel. Köszönjük nekik, hogy felhívták a figyelmünket erre a fontos kérdésre” – áll a közleményben.

Az intézmény szerint ezzel a lépéssel az IBS a felsőoktatási intézmények között az elsők között van jelenleg a világon, amely a menstruációt enyhítő körülményként kezeli hiányzások esetén.

Nemrégiben írtunk arról, hogy a spanyol parlament elfogadta a menstruációs szabadnapok bevezetéséről szóló jogszabályi módosítást, aminek hatályba lépését követően a társadalombiztosító által finanszírozott, a szükséges ideig igénybe vehető betegszabadság jár azoknak a nőknek, akiknek a menstruációját elviselhetetlen fájdalom kíséri.