Teherbeesés

Teherbe esés: ekkor a legegészségesebbek a spermiumok

Egyáltalán nem mindegy, mikor bújnak össze a kisbabát tervező párok, mert a spermiumok kora reggel a legegészségesebbek - állítják svájci kutatók.
2019. Augusztus 10.
Számít, hogy mikor bújik össze egy pár?

Svájci kutatók szerint a gyereket tervező pároknak akkor van a legjobb esélye a sikerre, ha kora reggel, fél nyolc előtt bújnak össze. A spermiumoknak ugyanis az emberi szervezethez hasonló belső órája van, és a hajnali órákban a legmozgékonyabbak és legegészségesebbek.

A szakemberek szerint az is fontos lehet, mely hónapban próbálkozik a pár: a spermiumok márciusban, áprilisban és májusban a legegészségesebbek, így ezekben az időszakokban van a legnagyobb esély arra, hogy sikeres lesz a fogantatás.

A zürichi egyetemi kórház kutatói összesen 7068, 25 és 40 év közötti férfitól vett spermamintákat elemeztek, többek között a spermiumok számát, motilitását, morfológiáját vizsgálták. “A spermiumok minősége cirkadián ritmus és éves ritmus szerint is változik” – mondta dr. Brigitte Leeners, a kutatás vezető szerzője. “A spermiumok kora reggel a legegészségesebbek, így a szexuális együttlét időzítése egyszerű és természetes módszer lehet a termékenység fokozására.”

A kutatás eredményeiről a Chronobiology International című szakmai lapban számoltak be.

Szakemberek szerint bár ez a módszer segíthet a párok egy részének, azoknak azonban, akiknek meddőségi problémáik vannak, nem szabad csak az időzítésben bízni. Ha rendszeres, védekezés nélküli szexuális élet mellett 1 éven belül nem jön össze a baba, mindenképpen orvoshoz kell fordulni!

(Forrás: dailymail.co.uk)

Ez is érdekelhet: