Teherbeesés

Tippek: így eshetsz könnyebben teherbe

Már próbálkoztok egy ideje, de még csak egy csík van a terhességi teszten? Íme néhány tanács, amit érdemes megfogadnod.
2017. Április 23.

1. Menj el orvoshoz

Még mielőtt belefognátok a babaprojektbe, érdemes elmenned a nőgyógyászodhoz. Az orvosoddal menjetek végig a kórtörténeteden. Már itt is kibukhatnak egyes belgyógyászati problémák vagy genetikai kockázatok, amelyek vagy hátráltatják azt, hogy teherbe eshess, vagy úgy egyébként jó, ha tisztában vagy velük.

2. Az ideális testsúly

Nem mondjuk meg, hogy pontosan hány kilónak is kell lenned, hiszen ez sok mindentől függ, de magadhoz képest érdemes jó formában lenned. Vagyis ne legyél nagyon sovány, de ne is legyen rajtad túl sok pluszkiló, mert akár emiatt is felléphetnek meddőségi problémák. A testtömeg-indexednek érdemes 20-25 között lennie.

3. Dobd el a cigit

Talán nem is kellene külön kiemelni, de a tapasztalatok azt mutatják, még mindig hangsúlyosan kell arról beszélni, hogyha gyermeket szeretne egy pár, mindkét fél hagyja abba a dohányzást. Egyik ok, hogy a teherbeesésed esélyeit csökkented. Ha erős bagós vagy, persze most moroghatsz magadban, hogy könnyű ezt mondani, de… De ha komolyan gondolod a gyermekvállalást, akkor ezt az áldozatot muszáj meghoznod érte, az egészségéért. Kell-e ennél erősebb motiváció, hogy abbahagyd ezt a rossz szokást?

4. Kevesebb alkohol

Nem muszáj feltétlenül teljesen átváltanod absztinens üzemmódra, ha még csak tervezitek a babát, de a komoly bulikkal, a felesekkel vegyél vissza. Egy-két pohár, jó minőségű bortól még nem leszel meddő, de a masszív alkoholizálás a hétvégi bulikban árthat. És ugyanez vonatkozik a párodra, a leendő apukára is!

5. A tél vagy a tavasz a ti évszakotok

Állítólag télen és tavasszal egészségesebbek a spermák, így érdemes ezekben az időszakokban próbálkozni. Ami azért nem is annyira rossz, hiszen amikor kint repkednek a mínuszok, különösen jó összebújni a meleg szobában a szerelmeddel.

6. Az ovulációs ciklus

Ha fejben tudod tartani, az nagyon jó, de bátran vezesd a naptáradban, vagy tölts le egy ovulációs alkalmazást. Mind iOS-re, mind androidra rengeteget találni, amelyek segítenek neked abban, hogy ne csússzatok le azokról a napokról, amelyekben a legtermékenyebb vagy.

7. Ekkor szexelj

Ha már megvan az app, akkor arra figyeljetek, hogy ovuláció előtti és utáni néhány napban igyekezzetek együtt lenni. Nem hangzik elsőre túl romantikusnak, de azért nem is annyira vészes.