Terhesség

„12 éve választottam ki a baba nevét, de a sógornőm ellopta”

A kismama tanácstalan és lehangolt a történtek miatt.
2022. Szeptember 11.
Vitázó szülők

Mindannyian igyekszünk a lehető legszebb neveket kiválasztani a gyermekeink számára. Van, aki hirtelen dönt, míg mások évekkel a gyermekük születése előtt kiválasztanak egy nevet és alig várják, hogy azt adhassák majd az érkező babájuknak. Így volt ezzel az a nő is, aki a Mumsnet fórumán osztotta meg a történetét.

Állítólag 12 évvel ezelőtt, az első gyermeke születése után nem sokkal választott ki egy nevet és tudta, hogy így fogják majd hívni a második csemetéjét. Most ismét gyermeket vár és a férjével meg is egyeztek a névben, amiről másoknak még nem beszéltek, egyvalaki kivételével. Ő nem más, mint a férj testvére, aki szintén  babát vár. A sógornőnek annyira megtetszett a vele megosztott keresztnév, hogy elhatározta: ő is így nevezi majd születendő gyermekét.

Te mit tennél a helyében?

A bejegyzést író kismama teljesen lehangolt lett a történtek miatt. Mint írja, az ő babája fog előbb  megszületni, úgyhogy maradhatna az eredeti tervnél, de a férje miatt nem akar konfliktust a férfi családjával, így egyelőre nem tudja, mit tegyen, nagyon rosszul esik neki a helyzet.

A kommentelők nagy része arra biztatja, hogy ne engedje át a keresztnevet, hiszen ő választotta először, és ez így természetes.

Kép: SolStock/Getty Images