Terhesség

3+1 kultfilm kismamáknak

Az könnyen lehet, hogy sírva fogod nézni, de kikerülhetetlenek! Amikor babát vársz, különösen fogékony vagy mindhárom alkotás alapkérdésére.
2011. November 21.

Három film, amelyet semmiképp se hagyj ki, ha babát vársz!

1. Az ember gyermeke

Alfonso Cuaron 2006-os filmje arról a talán nem is olyan távoli jövőről, amikor már nem születnek kisbabák a Földön. Ha mégis, akkor az maga a csoda, amely megváltoztathatja a világot, ezért mindent elkövetnek, hogy életben maradjon. Ez persze nem könnyű abban az apokalipszisben, ami igazi pokollá változtatta a Földet. Vajon tényleg felveszi őket a végén az a hajó? Vagy csak szeretnénk?

2. Gattaca

Andrew Niccol 1997-es filmje, amely akkor fog különösen eltalálni, ha foglalkoztat a genetikai vizsgálatok, szűrések problémája, és elgondolkodtat, hova vezet, ha elkezdünk válogatni a magzatok közt. Hova is? A kiselejtezett, állítólag gyenge képességű báty szembekerül szuperintelligens, tökéletes öccsével. Vajon igaza lesz a géntérkép alapján kimondott jóslatnak? Ez már nem is utópia! Parádés szereposztás, minimális eszközökkel elért maximális feszültség egy lassan kibonatkozó rejtélyes bűnügy kulisszái között.

3. A. I. – Mesterséges értelem

Spielberg 2001-es filmje arról, hogy milyen az, amikor a gyerek szeretete és ragaszkodása felülír minden emberi számítást és megfontolást. Amikor meghal az igazi, vér szerinti gyerek, jön a mesterséges. Milyen meglepő fordulat, hogy ragaszkodik szüleihez! A szeretet az, ami nyomot hagy a pusztulásban is, ezzel szembesülnek a távoli jövőben a földünkre ékező ufók.

+1 Babák – Az első év

Thomas Balmes rendező négy kisbaba életének első évét mutatja be. A világ egymástól távoli részein járunk, Namíbia, Mongólia, Tokyo és San Francisco a helyszínek. A dokumentumfilmben nyomon követhetjük a babák és családjaik mindennapjait. Fejlett országok szokásait és fejlődő országok rítusait láthatjuk a filmben. Hol jobb felnevelni egy gyereket? Nyüzsgő nagyvárosban, a legnagyobb luxus közepette, babajógával vagy a vadonban, ahol porban csúszkálva és a birkaitatóban fürödve telik az idő?

Ezek is érdekelhetnek:

9 hónap app – most már Androidra is

Könyvajánló: Ép testben két lélek

4D vagy 5D ultrahangra készülsz? Íme pár hasznos tipp!

8 boldogságtipp a 9 hónapra

Forrás: Kismama magazin