Terhesség

51 évesen szült az anyuka, aki kétszer is elköttette magát korábban

Így lett belőle 7 gyerekes anyuka!
2022. Április 19.

A Missouri államban élő Kimberly Chasteen 6 gyerekes anyukaként élte a mindennapjait. Korábban arra a döntésre jutott, hogy nem szeretne több babát világra hozni, az élet azonban másképp hozta: bár az asszony korábban kétszer is elköttette a petevezetékeit, 51 évesen teherbe esett és azóta meg is született a hetedik gyermeke.

Első hallásra mindenki azt hiheti, hogy “véletlen baleset” történt és Kimberly kisbabája a beavatkozások ellenére, csodával határos módon fogant meg. Azonban nem erről van szó: első gyermeke születése után 35 évvel (igen, 16 évesen lett először anyuka) olthatatlan vágyat érzett arra, hogy még egy gyermeknek életet adjon, ezért a mesterséges megtermékenyítés eredményességében bízott.

Azt, hogy mennyire bízott az eljárás sikerességében, az is bizonyítja, hogy több mint 10 millió forintnak megfelelő összeget költött arra, hogy ez a vágya teljesülhessen. Lánya, Kayla így nyilatkozott édesanyja merész vállalkozásáról a Mirror újságíróinak: “Először egyáltalán nem lelkesedtünk az ötletéért és nem támogattuk a megvalósításban. Amikor belefogott, többször is azt hitte, hogy sikerrel járt és babát vár, érezte is magán a terhesség első tüneteit. Mi addig nem vettük komolyan, míg meg nem láttuk a pozitív tesztet, az viszont sokkolt mindannyiunkat!”

Kétszer is elköttette a petevezetékeit

Kimberlynek és első férjének 3 gyereke született: a 35 éves Jessica, a 33 éves Kayla és a 31 éves Richard. Miután házasságuk véget ért, az anyuka elköttette a petevezetékeit mert úgy gondolta, hogy végzett a várandósságokkal és a szülésekkel. Később azonban találkozott egy másik férfival, aki elrabolta a szívét és mindennél jobban szerették volna, hogy gyermekeik szülessenek. 

Három gyermekük lett: Blake 20 éves, Briar 19, Balin pedig 17 esztendős. Boldogságuk az új apukával nem tartott örökké, szakításuk után az asszony ismét elhatározta, hogy nem kér többet a gyermekvállalásból és ismét az elköttetés mellett döntött.

7 gyerekkel érzi teljesnek az életét

Kimberly hiába tervezte úgy, hogy nem szeretne több gyermeket, a sors egy fiatalabb férfit sodort az útjába, akivel gyorsan egymásra találtak és nagyon szerettek volna egy közös gyermeket. A nőgyógyászok nem sok jóval kecsegtették: elmondták, hogy a hegesedés miatt és az életkorából adódóan szinte semmi esélye arra, hogy teherbe essen, ő azonban nem akart ebbe beletörődni. Rövidesen ez a kapcsolat is zátonyra futott, Kimberly azonban nem tudta kiverni a fejéből a gondolatot, hogy szülessen egy hetedik gyermeke.

Petesejt-adományozással és spermadonor segítségével kezdett bele a lombikprogramba. Visszatekintve úgy véli, hogy minden pénzt megért a próbálkozás, amit végül siker koronázott: Kimberly teherbe esett. Idővel mind a hat gyermeke megbékélt és izgatottan várták a hetedik kicsi érkezését, olyannyira, hogy Kayla a TikTokon dokumentálta a különleges várandósság legfontosabb mozzanatait. A baba, aki a Tyrique nevet kapta, idén március 17-én látta meg a napvilágot.

@kaylafilecaldwell can we skip to the good part! #ivfstory #ivf #babrother #nicubaby #nicustrong ♬ The Good Part – AJR