Terhesség

5+1 dolog, amit ne mondj egy lombikprogramban részt vevő nőnek

A babavárás önmagában is komoly érzelmi hullámvasút, a lombikprogramban részt vevőknek pedig még több kihívással kell szembenézniük: fizikailag, lelkileg és anyagilag... Ráadásul, ott vannak a "jóakarók" is.
2019. Július 21.
Lombikprogram: ezt inkább ne mondd!

Hacsak nem ment át valaki maga is a mesterséges megtermékenyítés, a lombikprogram nehézségein, nagyon nehéz lehet megérteni a babára vágyókat. Persze, azért a legtöbben mégis úgy érzik, hogy mindenképpen mondaniuk kell valamit. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy amit ők bátorítónak vagy vigasztalónak szánnak, az valóban olyan hatással van a másikra. Mi az, amit a lombikos pár biztosan nem szeretne hallani?

Ne görcsölj rá!

Talán a legtöbbet ezt a mondatot hallják a babára vágyó nők, és talán ez a legidegesítőbb is egyben! Hogyan lehetne valaki tökéletesen nyugodt és ellazult, ha az élete injekciók, napirendek, gyógyszerek, vizsgálatok körül forog, a szervezetében pedig tombolnak a hormonok?

Minden okkal történik!

Szeretünk mindent megmagyarázni, és ha nem találunk racionális magyarázatot, akkor szeretünk kitalálni valamit, amivel talán könnyebb elviselni, ami történik velünk. De erre nem mindenki vevő, főleg nem egy olyan nő, aki mindennél jobban vágyik egy gyerekre. Ez a mondat egyáltalán nem nyugtatja meg.

Majdcsak lesz valahogy!

Szoros kapcsolatban áll a “minden okkal történik”-kel, de közel sem annyira támogató, mint azt hisszük. Egy lombikprogramban részt vevő pár nem tudja félvállról venni az akadályokat, egyáltalán nem mindegy nekik, hogy mi lesz a végeredmény. Egy olyan helyzetben, amelynek sokkal kisebb a tétje, jobban hangozhat.

Próbáld meg a…

A legtöbb nő tisztában van azzal, hogy milyen fizikai, érzelmi, szellemi, anyagi megpróbáltatásokkal jár egy lombikprogram, és ha más módszer működött volna, akkor nem vágnak ebbe bele. Valószínű, hogy túl van a masszázson, a diétán, az akupunktúrán, a meditáción, a tornán, a gyógynövényeken.

Egy ismerősöm…

Mindenkinek van egy-egy története egy távoli ismerős csodálatos teherbeeséséről, vagy arról, hogy milyen pokoli kínokat állt ki, esetleg hogy csak a 24. beavatkozás járt náluk sikerrel. Ez azonban éppen aktuálisan nem segít, hiszen mindenki más utat jár be, mindenkinek mások a tapasztalatai, lehetőségei. Egy lombikprogramban részt vevő nő a saját életére szeretne koncentrálni, nem pedig másokéra.

Egy gyerek nem a világ!

A gyerektelen létnek is megvannak a maga előnyei és szépségei: a szabadság, az átaludt éjszakák, a tiszta lakás. De ha valaki meghozza azt a döntést, hogy lombikprogramban vesz részt, akkor egy dologban biztosak lehetünk: ő bizony gyereket akar. Számára ez a legfontosabb, és kész ezért már a teherbeesés előtt áldozatokat hozni.

(Cikk forrása: babyology.com.au)

Ez is érdekelhet: