Terhesség

8 név, ha mesebeli boszorkányokról neveznéd el a kislányodat

Te tudtad ezekről a nevekről, hogy mesebeli boszorkányok viselték? Ha megtetszenek, akár anyakönyveztethetitek is a kislányotoknak!
2022. Április 06.
A boszorkányok varázslatos személyiségek! (Fotó: Getty Images)

Azok a szülők, akik különlegességet keresnek a Magyarországon anyakönyvezhető nevek listájában, attól sem riadnak vissza, hogy boszorkányos név mellett döntsenek – jól is teszik, hiszen a mesékben számtalan olyan kedves boszorkánnyal találkozhatunk, akik kizárólag jó célokra használják fel a varázserejüket!

Amarilla – Ő Lázár Ervin, A legkisebb boszorkány című művének címszereplője, aki senkinek nem képes borsot törni az orra alá, sőt kifejezetten segítőkész. Maga a név görög eredetű és azt jelenti, fényes. Jó boszorkányság ide vagy oda, ez a név “rendkívül ritka keresztnév” besorolást kapott.

Amália – Boldizsár Ildikó, Amália álmai című művének főhőse, aki varázserejét kizárólag jó dolgokra akarja fordítani. Története kezdetén kissé magányos, végül azonban rátalál a boldogságra és a természet csodáinak ismerője lesz belőle. Ez a rendkívül ritka női név germán eredetű és azt jelenti, az Amálok védelmezője.

Glenda – Glinda, akinek nevét itthon csak Glendaként lehet bejegyeztetni, az Óz, a csodák csodája című mese jóságos boszorkánya, aki még a légynek sem tud (de nem is akar!) ártani. Ez a név kelta-amerikai eredetű és annyit tesz, a völgyben élő. Ha nem győzött meg elsőre a hangzása, anyakönyvezhető Glenna-ként is!

Hanga – Egy rakoncátlan tündér, aki Tóth László, A boszorkány porszívója című könyvéből, aki eltulajdonítja a jóságos Dörzsi-Mörzsi szuperjárgányát, a porszívót. Maga a név magyar eredetű, és a hanga nevű virág elnevezésére utal. Közepesen gyakori névnek számít itthon.

Matilda – Ö a Matilda, a kiskorú boszorkány című film főszereplője, aki egy cseppet sem mindennapi kislány. Vannak, akik furának, mások kiemelkedően okosnak tartják, a lényeg, hogy nem olvad bele a tömegbe! Neve német eredetű és a hatalomért vívott harcot jelent – anyakönyvezhető még Matildként is.

Szabrina – Egy 1996-os, rendkívül nagy népszerűségnek örvendő sorozatnak a címszereplője Sabrina a tiniboszorkány. Két boszorkányrokonával él együtt és megmutatja, mit is jelent az igazi barátság. Neve kelta-angol eredetű, jelentése pedig egy vízben élő tündérhez kapcsolódik.  

Vanília – A Fairy Oak trilógia boszorkány ikerpárjának egyik tagja, akinek nevét itthon is lehet anyakönyvezni – a másik lány neve, Pervinka egyelőre nem választható hazánkban. Vanília viszont bármelyik kislány lehet itthon: a név magyar eredetű és az édes ízvilágú fűszert jelenti. Ha  úgy jobban tetszik, Vanilla írásmóddal is anyakönyvezhető.

Zelda – Egy jóságos és vicces boszorkány nagynéni, aki lelkesen támogatja a szárnyát bontogató fiatal boszorkányt. Maga a Zelda név germán-olasz eredetű és azt jelenti, szürke harcos. A többi boszorkányos névhez hasonlóan ez is rendkívül ritka keresztnévnek számít!