Baba

Nevek, amiket Disney rajzfilmek inspiráltak

Ezek a nevek a szó szoros értelmében mesébe illőek!
2021. December 19.
Mesés fiú- és lányneveket hoztunk! (Fotó: Getty Images)

A hazánkban is anyakönyvezhető nevek között szép számmal akadnak olyanok, amelyeket Disney mesehősök is viseltek, így eltörölhetetlenül kaptak némi pluszt: valóban mesébe illő keresztnevekké léptek elő!

Ha benned is csodás emlékeket ébresztenek az egykori Disney mesekönyvek vagy rajzfilmek, miért ne vihetnél egy kis varázslatot a mindennapokba azzal, hogy születendő gyermekednek igazán mesés keresztnevet választasz? 

Fiúnevek:

Artúr – a Disney háza táján először 1963-ban vették használatba abban az Artúr királyról szóló mesében, ami A kőbe szúrt kard címet viseli.

Félix – ez az édes hangzású név a 2012-es Rontó Ralph című animációs filmben hangzott el.

Oktávián – a Hamupipőke pocakos egere viselte az Octavius nevet, ami itthon is adható, igaz, kissé nehezen megszokható formában.

Olivér – az 1988-as Olivér és társainak címszereplője, nagyszerű benne, hogy egy babának ugyanúgy jól áll, mint egy felnőtt férfinek.

Sebestyén – a tenger fenekén élő muzikális rákocska A kis hableányban mindig tudta, hogy kavarja fel az állóvizet!

Lánynevek:

Adelaida – ez a különleges név, ami azt jelenti, hogy nemes, a Macskarisztokraták című mesében bukkan fel, a cicák gazdájának neveként.

Eszmeralda – a Notre Dame-i toronyőrben egy vakmerő lány neve, ami bátorsággal és vidámsággal ajándékozza meg viselőjét.

Evangelina – ezt a csodásan csengő nevet A hercegnő és a béka rajzfilmben hallhatjuk – a baby-chick.com-on így írnak róla: “ez a cuki név tökéletes, ha egy kíváncsi és briliáns kislányról álmodozol”.

Kalliopé – ez a görög eredetű név, ami szépen szólót jelent, az 1997-es Herkules című Disney filmben hallható, a tehetséges múzsák egyike viselte.

Mariam – nemcsak különlegesen hangzik, hanem még ritkának is mondható név, amit Disneyék a Robin Hoodban tettek a korábbinál ismertebbé.