Terhesség

A legmenőbb kismamafotó trendek 2022-ben

A terhesség különleges állapot, minden hullámhegyével és hullámvölgyével együtt, és sokan szeretnék megörökíteni életüknek ezt a különleges időszakát.
2022. Szeptember 23.
Fotós képet készít a kismamáról

Néhány évtizeddel ezelőtt nemhogy kismamafotó trendek nem voltak, de nem nagyon létezett profi kismamafotózás. Természetesen készültek képek, házilag, általában a leendő apa örökítette meg a kilenc hónap változásait. Műtermi vagy beállított professzionális fotóknak nem volt divatja. Mára ez nagyon megváltozott, megnőtt az igény és vele kialakult egy új szolgáltatás is, a kismamafotózás.

Ízléstől, habitustól függ, hogy kinek milyen fotók tetszenek: a fekete-fehér művészi, a szépséget kiemelő, a kissé naturalista, a műtermi beállított vagy éppen a spontaneitás látszatát keltő képek.  A stephanyficut.com összegyűjtötte az idei kismamafotó trendeket, ezekből mutatunk párat. A különféle stílusokhoz tartozó képek a lap oldalán nézhetők meg.

Aranyban

Egy nagyon népszerű stílus a napnyugta vagy napfelkelte időszakában készített képek, a mágikus pillanat elcsípése, az aranyló ragyogás. Természetesen mindez szabadtérben történik.

Sziluett

A sziluettfotózás a beltéri fotózásban olyan, mint a kültéri fotózáshoz az előbb említett „arany fotók”. A kontúrok, a téma és a háttér közötti kontraszt erős benyomást tesz a szemlélőre.

Összeillő páros

Páros fotók, amikor a kismama és a kispapa együtt vannak a képen. Már nem az hódít, hogy ugyanolyan pólóban vannak, hanem megtartják saját egyéniségüket, de egy valami mégis azonos rajtuk, például, hogy mindketten farmerban vannak.

Szerelmes páros

Maradva a páros fotóknál, továbbra is hódít a szerelmes, csókolózó kismama és kispapa fotó: a szerelem a babával erősödik tovább.

Elegáns

Azok választják leginkább, akik valami örök érvényű esztétikára vágynak: amit ki lehet akasztani a falra, keretbe helyezni, elegáns, nem hagy nyomot rajta az idő.

Tejben-vajban

Bármennyire is modernnek tűnik, a tejfürdőt már az egyiptomiak és a rómaiak használták, Kleopátra gyakran fürdött szamártejben és mézben. Ha azon tűnődsz, hogy egészséges-e – ne félj! A tejben való fürdés puhábbá és simábbá teszi a bőröd, mivel gyengéden hámlaszt. Kiemeli a terhességi ragyogást.

Minden tejfürdő-koncepcióban van valamiféle fényűzés. A tej fehérsége lenyűgöző esztétikát teremt – a fehér a puhaságot és a tisztaságot sugallja – azáltal, hogy kontrasztot alkot a kismama testével.

Meztelenül

Vannak, akiknek provokatív, de nagyon népszerű a meztelen kismama fotó. Természetesen ízlésesen. Emlékszünk még Demi Moore kismamafotója a Vanity Fair címlapján 1991-ból? Az ikonikus Vanity Fair-fotózás három évtizeddel ezelőtt megdöbbentette az embereket, de még 2022-ben is trendinek számít.

Istennő

Kicsit a tejben trend folytatása: erőt, szépséget sugárzik. Hódítanak az ókori istennőket megformáló beállítások.

Angyal

A 2022-es év egy másik trendjére, az angyal témájú kismama fotózás. Szárnyak sokféle formában és méretben léteznek, még fodros szív alakúak is. És nem muszáj a szárnyaknak fehérnek lenniük.

Mindegy melyiket választjuk, sőt, a fentieken túl bizonyára még millió variáció létezik, egy biztos: érdemes így vagy úgy, de megörökíteni ennek a különleges utazásnak néhány pillanatát.

Kép: Getty Images

Forrás: stephanyficut.com