Terhesség

A magzat hangja, a magzati lét biztonsága

A magzat hangja - Baby Life Care Program egy Magyar innováció, amelynek segítségével a terhesség alatt bármikor meghallgatható a baba szívhangja, az eredményeket pedig egy orvoscsoport is visszaigazolja.
2014. Április 30.

Varga-Dobár Éva ifjúsági Európa-bajnok, olimpikon magyar úszónő, modell és férje Varga Dániel, olimpiai bajnok vízilabdázó, csapatkapitány közös gyermeküket várták, az elmúlt hónapokban. A baba április közepén érkezett meg, boldoggá téve a fiatal anyukát és apukát. A kis Milán már otthon van anyukájával és apukájával meghitt családi környezetben. Így a boldog apuka, Dániel nyugodtan tud készülni a nyári, budapesti Európa Vízilabda Bajnokságra. Az anyuka és a baba jól vannak és ehhez hozzájárult, hogy az elmúlt hónapokban ők is a Baby Life Care magzati élet biztonsága programot választották. Éva a 6. hónaptól használta a Baby Life Care magzati szívhang monitort és távfelügyeleti rendszert. Mely számára megnyugtató biztonságot adott, amikor férjével a sportoló jelenlegi csapatánál Rijekában voltak.

A Baby Life Care magzati élet biztonsága program a világ egyik legkorszerűbb várandós gondozási módszere. A magyar innováció fejlett információtechnológiát és a telekommunikációt használ. Magyar tudósok (orvosok) és mérnökök a modern kor technikai vívmányait beépítve adtak a nagyvilág számára egy olyan új készüléket, amivel otthoni körülmények között is észlelhetővé válhatnak az olyan méhen belüli állapotok, amelyek a magzat életét, egészségét veszélyeztethetik.

A Magzat hangja program célja a születést megelőző méhen belüli halálozás számának csökkentése. “Olyan megnyugtató volt tudni, hogy bármikor és bárhol meghallgathattam a babánk szívhangját. Ellenőrizhettem én magam, hogy minden rendben van és utána természetesen a rendszernek köszönhetően az orvosi team visszaigazolta nekem az eredményeket” – mondta az újdonsült kismama.