Terhesség

Autóban szülte meg a 4,5 kilós gyereket – videó

A születés nagy pillanata egyébként is lebilincselő, de ha az egy autóban történik, és a szülők elképesztő nyugalommal viselik az extrém helyzetet, akkor a látvány még inkább odaszegezi az embert a székhez.
2015. Július 20.

A helyszín: Egyesült Államok, Houstontól nem messze. A pár – akinek már van 2 lánya – immár 45 perce utazik az autóban – útban vannak a Bay Area Birth Center felé. Az anya már jól láthatóan vajúdik, időnként jönnek a fájások.

Aztán tetőfokára hág az izgalom: látszik, a kitolási szakaszba ért a szülés. Ami nem gond, de az, hogy épp az autóban, na az már igen. Fájdalomból fakadó kiáltások következnek, majd az utolsó pillanatban a nadrág levétellel utat csinálnak a picinek. Megszületik a kisfiú. Felsír. Boldogság, meghatódás.

Ami meglepő: a kismama és kispapa a helyzet aggasztó extrémitásához képest sztoikus nyugalommal viseli a történéseket. Talán az a több mint 7 millió ember – aki látta a videót – jobban izgult, hogy ne legyen semmi bonyodalom a hatalmas bébi világrajövetelekor. Miután kicsusszant a baba, mennek tovább, mintha mi se történt volna. Még pacsit is adnak egymásnak. „Ennyi. Pipa, megcsináltuk. Mit kell ezen ennyit görcsölni?”