Terhesség

Autópályán szült az operaénekesnő

Emily Geller Hardman egy békés kórházi szülésre készült. De a baba nem várta meg, hogy beérjenek.
2021. Július 08.
Nem egy szülőszoba... Fotó: Getty Images

Az egyik New Jersey-i autópályán hozta világra gyermekét Emily Geller Hardman operaénekes. A nő a terhessége 37. hetében épp az unokatestvére esküvőjén volt Pennsylvaniában, amikor a nagy bulizás után észrevette: elfolyt a magzatvize – írja a Today.com.

A harmincöt éves Emily nem aggódott, nem az első gyerekét várta, és az összehúzódásokat figyelve úgy számolt, hogy még 12-24 órája van a szülésig, így férjével, Travissel inkább lepihentek. Másnap reggel aztán beültek a kocsiba, és New York felé vették az irányt.

A szülés azonban épp az autópályán indult meg. Emily próbált nem nyomni, ám egyszer csak azt érezte, hogy kint van a baba feje, majd szinte “kirepült” az újszülött. Vélhetően a Ferguson-reflex játszott közre, amelynek során a test az anya mindenféle kényszerű nyomása nélkül, gyakorlatilag kilöki a kisbabát.

A kislány azonban nem sírt fel, ezért törölközőbe bugyolálta, és kicsit átmasszírozta, hogy beinduljon a légzés. Travis közben hívta a mentőket, akik az anyát és az újszülöttet sietve kórházba szállították. “A szülés bárhol beindulhat, ezt ritkán tudjuk kontrollálni. Épp ezért a legfontosabb az, hogy próbálj meg sokat olvasni a témában és tervezni, hogy olyan környezetben szülhess, ahol tiszteletben tartanak, figyelnek rád és biztonságban érzed magad. Más nem számít” – tette hozzá Emily.