Terhesség

Elfogadták az eddigi legdurvább abortusztörvényt

Az eddigi legszigorúbb abortusztörvényt fogadták el az Egyesült Államokban: a magzat első észlelhető szívdobogásától tilos a terhességmegszakítás.
2018. Május 03.
Elfogadták az eddigi legdurvább abortusztörvényt

A szerdán Iowában elfogadott törvény az eddigi legszigorúbb abortusztörvény az Egyesült Államokban. A magzat első észlelhető szívdobbanásától kezdve tilos lesz az abortusz. Ez azt jelenti, hogy nagyjából a terhesség hatodik hetétől: ekkor kezd észlelhetően dobogni a magzat szíve, persze erről az anya mit sem tud, sőt elég nagy valószínűséggel arról sem, hogy babát vár.

A republikánus többségű szenátus 29-17 arányban fogadta el a törvénytervezetet, amelyet a képviselőház már korábban jóváhagyott, és így most Kim Reynolds republikánus párti kormányzó elé kerül aláírásra – írja a 24.hu.

A republikánusok nem titkolt célja, hogy ne legyen a nőknek alkotmányos joguk az abortuszhoz.

A törvény a magzati szívhangot használja fel eszközként, ami teljesen önkényes döntés, mert a szívverés még messze nem jelenti azt, hogy a magzat a méhen kívül is életképes – magyarázta az abortuszhoz való jog mellett álló Planned Parenthood szervezettől Becca Lee.

A most elfogadott törvény vérfertőzés vagy nem erőszak esetén tesz kivételt, ha ezt az áldozat jelentette a hatóságoknál.

Kapcsolódó cikkeink terhességmegszakítás témában:

Forrás: 24.hu