Terhesség

Ez volt a világ leghosszabb terhessége

Közel 100 nappal volt hosszabb az átlagosnak tekinthetőnél az eddig feljegyzett leghosszabb terhesség.
2022. November 23.
A nyitókép illusztráció. Kép forrása: Getty Images

A világ leghosszabb feljegyzett terhessége 375 nap volt, a Time Magazine egy 1945-ös írása szerint. A rekordnak számító várandósság majdnem 100 nappal volt hosszabb, mint az átlagosnak mondható, 280 napos terhességek, írja a Healthline.

A Time Magazine szerint egy 25 éves kismama, Beulah Hunter hozta világra ennyire hosszú várnadóssága után kislányát, Penny Diana-t, 1945 februárjában Los Angelesben. Az akkori cikk szerint ezzel 58 nappal előzte meg az addig leghosszabbnak tartott terhességet. A kislány 3,14 kg-os súllyal született.

Beulah Hunter orvosa, Dr. Daniel Beltz – aki a szülést is levezette – kénytelen volt nyilvánosságra hozni a páciense orvosi papírjait a médiában, miután sokan kételkedtek a történtekben, és azt feltételezték, hogy a kismama valójában elvetélt egy első terhesség után, és nagyon hamar ismét teherbe esett anélkül, hogy észrevette volna, hogy egy új babáról van szó, írja a MamaMia. Dr. Beltz azonban készített egy laboratóriumi tesztet, ami bebizonyította, hogy a nő menstruációs ciklusa az előző év február 10-én állt le.

Beulah Hunter terhességében három hónapig minden a megszokott módon ment a feljegyzések szerint, majd „láthatólag megállt a növekedés”, míg a hatodik hónapban a kismama először érzett életet.