A szülést követően az étrendedbe érdemes beillesztened néhányat az alábbi ételek közül is – galériában mutatunk néhány tápláló ételt.

12 fotó megtekintése
Galéria

Ezekből az ételekből is érdemes enni a szülés utáni időszakban

1/17
(Kép forrása: Getty Images)
Tojás – Amellett, hogy remek fehérjeforrás, a tojás kolinban is gazdag, ami fontos tápanyag az agy számára. Emellett a főtt tojás jó tízórai vagy uzsonna is lehet, például, ha kekszet és zöldséget is eszel mellé, és gyorsan feltölt energiával.
Fotó megosztása:

2/17
(Kép forrása: Getty Images)
Gyümölcsök – A színes gyümölcsök antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és rostot tartalmaznak. Fogyassz belőlük akár frisseket vagy fagyasztottakat, joghurtba, zabkásába dobva, vagy túróval, keksszel.
Fotó megosztása:

3/17
(Kép forrása: Getty Images)
Teljes kiőrlésű gabonafélék – A teljes kiőrlésű gabonák rostban gazdagok, energiát adnak, és remek B-vitamin-források. Ilyen lehet a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyér vagy tészta, a zabpehely, a quinoa, a barna rizs és hasonlók.
Fotó megosztása:

5/17
(Kép forrása: Getty Images)
Avokádó és olajos magvak – Az avokádó egészséges zsírokban gazdag, omega-3, omega-6 és omega-9 zsírsavak találhatók benne, emellett folsav, C-vitamin, E-vitamin és kálium. Próbáld ki például szendvicsben, salátában, pirítóson vagy mártogatós krémnek elkészítve. Szintén egészséges zsírok találhatók az olajos magvakban, diófélékben is – ezekből egy zárt maréknyit fogyassz gyümölccsel vagy például a házi müzlibe dobva, de magvajként is eheted.
Fotó megosztása:

6/17
(Kép forrása: Getty Images)
Sovány húsok – A fehérje fontos a szülés utáni táplálkozásban is, aminek remek forrása a sovány húsfélék. Ezek tartalmaznak vasat és B12-vitamint is, amik támogatják az energiaszintet, és cinket, amely fontos az immunrendszernek.
Fotó megosztása:

7/17
(Kép forrása: Getty Images)
Lencse és más hüvelyesek – A hüvelyesek a növényi ételek között magas fehérjetartalmúak, a lencse pedig jó vasforrás is.
Fotó megosztása:

9/17
(Kép forrása: Getty Images)
Tökmag – A tökmag jó magnéziumforrás, ráadásul omega-3 zsírsavakat is tartalmaz. Szórj belőle pirítva a salátára, krémlevesre.
Fotó megosztása:

10/17
(Kép forrása: Getty Images)
Narancs – A narancs C-vitaminban gazdag, ami hozzájárul az immunrendszer működéséhez, és megkönnyíti a vas felszívódását a szervezetben. Szintén C-vitaminban gazdag a citrom, az eper, a leveles zöldségfélék és a paprika is.
Fotó megosztása:

11/17
(Kép forrása: Getty Images)
Spenót – A spenót jó A-, C-, E- és K-vitamin forrás, antioxidánst, vasat, magnéziumot, káliumot és kalciumot is tartalmaz. Készíts belőle főzeléket vagy tedd zöldséglevesbe, a bébispenót pedig kerülhet a salátába, szendvicsbe, vagy akár az omlettbe is.
Fotó megosztása:

13/17
(Kép forrása: Getty Images)
Görög joghurt – A natúr görög joghurt fehérjében gazdag és hasznos probiotikumokat is tartalmaz.
Fotó megosztása:

14/17
(Kép forrása: Getty Images)
Húsleves – Ahogy egy betegség idején, úgy a szülés utáni felépülésben is hasznos lehet a húsleves. Ha kevésbé van étvágyad, ez például remek választás lehet. Gazdagítsd zöldségekkel, tésztával.
Fotó megosztása:

15/17
(Kép forrása: Getty Images)
Ne feledd a hidratálást! – A víz természetesen elengedhetetlen a szülés utáni időszakban, és a megfelelő hidratáltság kulcsfontosságú az anyatejtermeléshez is. Ha elfelejted a poharadat rendszeresen feltölteni, próbálj ki egy nagyobb űrtartalmú kulacsot.
Fotó megosztása:
Kapcsolódó cikkek












Fotó megosztása:
(via Romper)