Terhesség

Hármas ikreket szült az anya, miután legyőzte a koronavírust

Maggie Sillero terhessége tele volt meglepetésekkel - jókkal és rosszakkal egyaránt.
2020. Július 07.
Fotó forrása: Good Morning America/Woman's Hospital of Texas

A houstoni édesanya a Good Morning America-nak elmondta, hogy sokkolta, amikor megtudta, hogy hármas ikreket vár. – Alig tudtam elhinni, és egy ideig vártam is, hogy bejelentsem a nagycsaládnak, mert sejtettem, hogy ők is így lesznek majd. Az én családomban nincsenek ikrek, de a férjem ágán igen – mesélte Sillero.

Az anyuka terhessége egyik hetén érezte, hogy valami változik a szervezetében. Először azt gondolta, hogy csak intenzívebbek a terhességi tünetei, hiszen három babát vár. Mivel magas kockázatúnak ítélték a terhességét, a 28. hétben bekerült a Texasi Női Kórházba, hogy a babák születéséig megfigyelhessék az állapotukat. A kórházban minden pácienst teszteltek COVID-19-re, így Sillerot is, akinek pozitív lett a tesztje.

Az édesanyát meglepte a hír, hiszen március óta ő és családja is nagyon elővigyázatosak voltak, és el sem hagyták a házat. Sillero leginkább attól félt, a vírus milyen hatással lehet a babákra, és aggódott férje (akinek szintén pozitív lett a koronavírus-tesztje) és kisfia, Alexander egészsége miatt is. – Tudtam azt is, hogy a kisbabák korábban születnek majd, és hogy a koraszüléssel járhatnak komplikációk. Tartottam attól, hogy a COVID-19 miatt esetleg még nagyobb kihívásokkal kell majd szembenéznünk. A kórházban ötször teszteltek a vírusra abban a hónapban, és minden nap megfigyelték a babákat. Az nagyon megnyugtatott, hogy minden nap monitorozták a hármas ikreket, és az orvosok, nővérek is mindig azt mondták nekem, hogy minden rendben lesz – mondta az anyuka.

Orvosa, dr. Dolar S. Patolia ügyelt arra, hogy a kezelés során az édesanya egészsége is javuljon, és a babák is jól legyenek, megfelelő ütemben növekedjenek. – Szerencsére amikor az egyik baba jelét adta, hogy elérkezett a szülés ideje, az anyukának pont meglett a második negatív koronavírus tesztje is. Maggie elképesztően erős – mondta el dr. Patolia, aki szerint az anyuka nagyon jól kezelte a diagnózis hírét, és végig erős maradt a kórházi tartózkodás során, pedig a fiától és az egész családjától izolálták erre az időre.

A hármas ikrek, Isabella, Nathaniel és Adriel július 4-én voltak 1 hónaposak, és mindegyikük majdnem megduplázta a súlyát, amire az édesanya nagyon büszke, szerinte babái igazi kis harcosok. A szülés időpontja eredetileg július 30-ra volt kiírva, ezért az anyuka arra számít, hogy a kicsiknek addig a kórházban kell maradniuk, de Isabella már ezen a héten hazamehet.

Sillero azt üzeni azoknak a nőknek, akik 2020-ban vártak/várnak babát, hogy mind nagyon büszkék lehetnek arra, hogy alkalmazkodtak ezekhez a nehéz időkhöz, amely sok áldozattal is jár.

Forrás: goodmorningamerica.com