Terhesség

Hat dolog, amire nem lesz szükségünk a szülőszobán

Amikor indulnunk kell a kórházba, már minden szükséges dolgot összecsomagoltunk, amiről úgy gondoljuk, hogy vinnünk kell. Valóban jól állítottuk össze táskánk tartalmát?
2014. Szeptember 12.

A készülődés kilenc hónapja alatt számos újságcikket, blogot elolvasunk arról, mit kellene magunkkal vinni a kórházba, ha jön a baba. Ám buzgóságunkban szinte bizonyos, hogy olyan dolgokat is elteszünk, amire egyáltalán nem lesz szükségünk.

Zenegyűjtemény a kedvenc dalainkkal

Lehet, hogy a szülésfelkészítő foglalkozáson hallottuk vagy a neten olvastuk, hogy forradalmi ötlet a szülés alatt kedvenc nyugtató zeneszámainkból erőt meríteni a ránk váró nehezebb pillanatok átvészeléséhez. Lelkesen böngészünk a tonnányi letölthető relaxációs zene között és összeállítjuk a világ legtökéletesebb listáját. Talán a vajúdás első részében lesz még kedvünk zenét hallgatni, de ez gyorsan megváltozik, ahogy haladunk előre. Egy ponttól kezdve semmi mást nem akarunk majd, minthogy babánk végre az orvos kezében legyen. Eszünkbe sem jut majd relaxálni és jobb, ha Enyát sem emlegeti senki.

Cuki hálóing a szüléshez

A divatmánia mindenhova begyűrűzik, a szülőszobára is. Megpróbálhatunk modern, szülés közben viselhető csodahálóing-költeményben világra hozni babánkat, de kár vesződni vele. Bármennyire jól hangzik a praktikusságáról szóló reklám, a szülés alatt hajszálnyit sem fogunk azzal törődni, mit viselünk magunkon. Nem fog érdekelni, ha csinosak, esetleg cukik vagyunk vagy éppen a kórházi hálóinget kell felemelni a szüléshez. A lényeg, hogy kényelmes legyen, kellőképpen takarjon és a szülés végén a nővér elvihesse, hogy egy tisztát adhasson ránk.

Hat dolog, amire nem lesz szükségünk a szülőszobán

“Megszülettem” képeslapok borítékkal

Néhány habos-babos anyukás weboldal felhozhatja ötletnek, milyen jól eltölthetjük rendelkezésre álló időnket azzal, hogy képeslapokat írogatunk és felcímkézzük őket. A valóságban csak arra fogunk koncentrálni, hogy túléljük a vajúdást anélkül, hogy házastársunknak letépnénk a fejét, esetleg epidurális érzéstelenítésre várunk vagy csak szeretnénk túl lenni az egészen. Amint babánk megszületett, az életünk etetésből, altatásból, pelenkacseréből, látogatófogadásból áll majd, néha alszunk is egy kicsit vagy csodáljuk kicsink gyönyörű szemeit. Senki nem fog csúnyákat gondolni rólunk, ha nem küldünk a szülés után közvetlenül képeslapot. Ha nagy a közléskényszerünk, használjuk a közösségi oldalakat, gyorsabb és olcsóbb megoldás.

Sampon és hajszárító

Szülésre várva és utána jólesik, ha eljutunk a zuhanyzóig és biztosan jobban nézne ki a hajunk, ha megmosnánk és beszárítanánk, de a kórházban ez lesz az utolsó, amivel törődni fogunk. A babával töltött időszakok között csak az alvás jár majd a fejünkben, így nyugodtan tegyük ki a táskából a szépítkezésre szánt eszközöket.

Cuki babaruha a hazamenetelhez

Ha belépünk egy babaruhaboltba, egy perc alatt olvadunk el a tündibündi ruhácskáktól, édes pici zokniktól, nadrágocskáktól, rugdalózóktól és mindentől, ami szem-szájnak ingere. Ám, egyelőre fogalmunk sincs születendő babánk majdani méreteiről és könnyedén úgy járhatunk, hogy a márkás, csodás babaruha pici vagy nagy lesz a kisbabára, esetleg bonyolult ráadni. A cukiságos, trendi szerelés helyett inkább törekedjünk az egyszerűbb, de variálhatóbb ruhácskák beszerzésére, amit a hétköznapokban is rá merünk majd adni, nem félve attól, hogy “baleset történik” a vagyont érő holmikkal.

Csinos ruha magunknak

Könnyedén abba a hibába eshetünk, hogy túl nagy elvárásokkal választunk ruhát magunknak a hazamenetelhez. Ne gondoljuk, hogy újra felkaphatjuk a szexi csőfarmert egy cuki toppal, csak azért, mert már sírtak utánunk a szekrényben. Az igazság az, hogy a szülést követő időszakban körülbelül félidős terhesnek fogunk tűnni akkor is, ha a baba már nincs a pocakunkban. Hasunknak kívül-belül időre van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje eredeti alakját, ami meg is történik, ha szerencsések vagyunk, de ehhez időre van szükség. Ha nem szeretnénk, hogy párunk az utolsó pillanatban rohanjon haza egy kényelmes kismamanadrágért, amibe beleférünk, jól gondoljuk át, milyen ruhát viszünk magunkkal.

Kapcsolódó cikkeink: