Terhesség

Hiánypótló útmutatót készített a kismamáknak a Nébih

Az élelmiszerbiztonság a terhesség alatt különösen fontos, ezért a Nébih szakemberei az Ételt csak okosan! program részeként összeállítottak egy kifejezetten kismamáknak szóló tájékoztató kiadványt.
2022. Április 29.
Hiánypótló útmutatót készített a kismamáknak a Nébih (fotó: Getty Images)

A terhesség alatt az immunrendszer kisebb hatásfokkal működik, ezért a kismamák fogékonyabbak lehetnek az élelmiszer-eredetű megbetegedésekre, amelyek akár a születendő gyermek egészségét is veszélyeztethetik. Épp ezért a Nébih Ételt csak okosan programjában a várandósok kiemelten jelentős célcsoportnak számítanak.

A most elkészült 28 oldalas informatív tájékoztatóban a Nébih összegyűjtötte a kismamákat érintő, élelmiszerekhez kötődő veszélyforrásokat, és bemutatja azokat a lépéseket, amelyek betartásával az élelmiszerek okozta – akár rendkívül súlyos következményekkel járó – megbetegedések megelőzhetők. A tájékoztató inforgrafikával kiegészítve mutatja be a várandósság alatt kerülendő vagy fokozott odafigyelést igénylő élelmiszereket és felhívja a figyelmet a kifejezetten jótékony hatású ételek fogyasztására is.

A “Kismama kiadvány” és a hozzá kapcsolódó videók elérhetők az eteltcsakokosan.hu honlapon is.

Hiánypótló útmutatót készített a kismamáknak a Nébih

Forrás: NÉBIH