Terhesség

Hosszú Katinka várandósan is edz

Az olimpikon most edzés közben mutatta meg a gömbölyödő pocakját.
2023. Március 28.
(Fotó: Birton Szabolcs)

Nagyjából két hete jelentette be Hosszú Katinka, hogy első gyermekével várandós – mindezt egy nagyon ötletes videómontázsban.

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő éppen Amerikában van férjével, az utazásról pedig már korábban megosztott néhány képet, amiken megmutatta a gömbölyödő pocakját.

Most egy edzőtermi fényképet töltött fel Instagram oldalára Hosszú Katinka, amin látszik, hogy várandósan sem hagyta abba a sportot. „Az Iron Lady edzi az Iron Baby-t” – írta a fotóhoz angolul a sportoló.

 

A kismamának sokan gratuláltak a poszt mellett, és boldog babavárást kívántak neki. Néhány hozzászóló viszont az aggodalmát fejezte ki az edzés miatt.

Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy a babavárás alatt sem tilos sportolni, sőt, a rendszeres testmozgás ajánlott a várandósság idején is. (Ráadásul jelen esetben egy professzionális sportoló kismamáról van szó.)

Ami fontos, hogy ha a babavárás alatt szeretne valaki mozogni, folytatni a korábbi edzéseit, arról ajánlott beszélnie az orvosával is, és figyelni kell arra, hogy mi az, ami még jólesik, és nem túl megerőltető. Ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki nem mozgott a várandósság előtt: neki is ajánlott az orvosával egyeztetnie, hogy a számára megfelelő típusú és intenzitású testmozgást, sportot végezze.