Terhesség

Ikreik után négy évvel négyes ikreik születtek

A párnak összesen hét gyereke van.
2023. Október 13.
Babazoknik
Kép: Getty Images

Callie és Gabriel Smith-nek már három gyermeke volt, amikor júniusban, hét inszemináció után megszülettek a négyes ikreik: Norah, Selah, Ezra és Abigail. Hiába a három nagyobb gyerek, a kaliforniai pár bizonyos szempontból úgy érezte magát, mintha kezdő szülők lennének.

„Olyan érzés, mintha ők lennének az első gyerekeink, mert ők az első koraszülöttjeink – mondta a 36 éves Callie a People-nek.  „Ez határozottan egy tanulási folyamat” – tette hozzá a hétgyermekes anya. „Folyamatosan próbáljuk kitalálni, hogy mit hogyan csináljunk.”

A babák kilenc héttel a kiírt dátum előtt érkeztek. Több mint negyven napig voltak az újszülött intenzív osztályon. Hazaérkezésük után volt egy kis komplikáció, mert az egyik babának táplálási problémái voltak. Ő átesett egy sikeres műtéten és nem sokkal később csatlakozott testvéreihez.

„Minden héten ez egyfajta felfelé ívelő küzdelem, nagyon keveset alszunk, talán két-három órát naponta. De tudjuk, hogy ez egy ilyen időszak” – mondta az édesapa. „Az az előnyünk van, hogy már volt három gyerekünk, így tudjuk, hogy a dolgok idővel könnyebbek lesznek.”