Kisgyerek

Négy gyerekük született egyszerre, akik nem mind egypetéjű ikrek

Természetes úton 1 a 70 millióhoz az esélye.
2024. Május 26.
Négyes ikrek
Kép: pillanatkép /Hannah Carmack, carmackquads /TikTok

Vírusszerűen terjed egy TikTok-videó, amelyen a 15 hónapos négyes ikrek egy kiságyon gyűlnek össze kupaktanácsot tartani. A megbeszélést Evelyn tartja, a szülei szerint ő egy igazi vezéregyéniség és tehetséges mesélő. A többiek – Adeline, David és Daniel – csüngnek a szavain. „Evelyn imád a figyelem középpontjában lenni” – mondta a 30 éves anya, Hannah Carmack a TODAY.com-nak.

Hannah és férje, Michael Carmack-nak 2023 márciusában négy gyermeke született, de nem egypetéjű négyes ikrek, hanem két egypetéjű ikerpár: Evelyn és Adeline egypetéjű ikrek és David és Daniel is azok. Ennek az esélye termékenységi kezelések nélkül körülbelül 1 a 70 millióhoz. A párnak már volt egy lánya, a most 9 éves Emily.

„Kezdetben Emily úgy kezelte a kicsiket, mint a rongybabákat, ezért meg kellett tanítanunk neki, hogyan fogja és hordozza őket” – mondja Hannah. „Fantasztikus nagy testvér lett belőle.”

Hannah szerint az ikreknek mind különböző személyisége van. Daniel empatikus, míg David a fenegyerek, Adeline óvatos ismeretlen emberek közelében. Aztán persze ott van Evelyn, ő a főnök. Evelyn és Adeline, valamint Daniel és David között különleges kapcsolat van.

A babák, akik hónapokat töltöttek az újszülött intenzív osztályon nagy utat tettek meg. De az édesanyjuknak is.

„Meg kellett győznöm Hannah-t arról, hogy jó ötlet a második gyerek” – mondta a drog- és rehabilitációs tanácsadó Michael a TODAY-nek. „Képzelheted, hogyan reagált, amikor megtudta, hogy egyszerre négy gyerekünk lesz. Én mindig is nagy családot akartam, de Hannah-nak nem ez volt az álma” – tette hozzá. „Legalább két hónapig sírtam” – mondta Hannah. „Akkor még nem tudtam, hogy mennyire szükségem van rájuk” – folytatja. „Ők tettek teljessé minket, hármunkat.”

Ez nem jelenti azt, hogy nincsenek kihívások. Hannah szerint Danielt agyi bénulás miatt vizsgálják, Adeline pedig krónikus tüdőbetegségben szenved, amely a koraszülött babákat érinti, akiknek a tüdeje még nem fejlődött ki teljesen.  Carmackék havonta nagyjából 900 dollárt (nagyjából 143 ezer forint) költenek csak pelenkákra. „Rengeteg adományt kaptunk a csodálatos közösségünktől” – mondja Hannah. „Az emberek segíteni akarnak.”

Evelyn, Adeline, David és Daniel már átalusszák az éjszakát, ami azt jelenti, hogy Hannah is.

„Szuper babák, és öröm róluk gondoskodni” – teszi hozzá az anya.